DOLAR 44,1867 -0.08%
EURO 50,8152 0.54%
ALTIN 7.106,69-0,40
BITCOIN 32450862.61782%
Mersin
16°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

7 Yıllık Kayıp Dosyası Korkunç Gerçeği Ortaya Çıkardı: Kocasından Kan Donduran İtiraf
13 okunma

7 Yıllık Kayıp Dosyası Korkunç Gerçeği Ortaya Çıkardı: Kocasından Kan Donduran İtiraf

ABONE OL
16 Mart 2026 13:10
7 Yıllık Kayıp Dosyası Korkunç Gerçeği Ortaya Çıkardı: Kocasından Kan Donduran İtiraf
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Kayıp Şahıslar Büro Amirliği, İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız’ın talimatıyla raflarda kalan eski kayıp dosyalarını yeniden incelemeye aldı. Habertürk muhabiri Mustafa Şekeroğlu’nun haberine göre, bu kapsamda 2019’dan beri kayıp olan Özbekistan uyruklu Khurriyat Tursunboeva (36) dosyasında tüyler ürpertici bir sonuca ulaşıldı.

Kayıp kadının ablası Sevara Zakhıdova’nın Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı başvuru üzerine soruşturma başlatan özel ekip, Tursunboeva’nın Maltepe’deki evinde incelemelerde bulundu. Komşuların ifadeleri, Ersin Y. (37) isimli eşin, eşinin deport edildiğini ve ülkesine döndüğünü söylediğini ortaya koydu. Komşular ayrıca, daireden kötü kokular geldiğini ve Ersin Y.’nin bunu güvercin beslemesine bağladığını belirtti.

Polis, Tursunboeva’nın ülkeden çıkış kaydının olmadığını ve adına kayıtlı cep telefonunun o tarihlerde Türkiye’de aktif olarak kullanıldığını tespit etti. Ablası Zakhıdova, çiftin şiddetli geçimsizlik yaşadığını ifade ederken, Ersin Y.’nin 2019’da eşine “terk edildiği” gerekçesiyle boşanma davası açtığı belirlendi. 5 yıllık yasal sürecin sonunda, Tursunboeva’nın davaya cevap vermemesi üzerine mahkeme boşanmaya karar verdi.

Soruşturmayı derinleştiren ekipler, çiftin iki çocuğunun Aydın Didim’de Ersin Y.’nin anne ve babası tarafından bakıldığını tespit etti. Ersin Y.’nin, arkadaşı Anıl Y. (33)’nin kimliğini kullanarak şehir ve ülke dışına çıktığı da ortaya çıktı. Kayıp başvurusunun ardından, Tursunboeva ve Ersin Y.’ye ait SIM kartların değiştirildiği ve faturaların düzenli ödendiği belirlendi.

Cumhuriyet savcısından alınan izinle, çiftin yaşadığı evde yapılan ‘Luminol’ çalışmasında mutfak ve balkonda kan izlerine rastlandı. Polis, Ersin Y.’nin 9 Mart 2026’da Gürcistan’dan çıkış yaparak Türkiye’ye giriş yaptığını belirledi. Bunun üzerine Ersin Y. ve arkadaşı Anıl Y. eş zamanlı operasyonla gözaltına alındı.

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü’nde sorgulanan Ersin Y., eşiyle mutfakta tartıştıklarını ve ardından sopayla başına vurarak öldürdüğünü itiraf etti. Cinayetin ardından cesedi Maltepe’de kiraladıkları bir çatı katına götürdüğünü söyledi. Soruşturma devam ediyor.

Kaynak: Habertürk

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.