Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, sosyal medya hesabından yayınladığı mesajla Kadir Gecesi’ni kutladı. Kurtulmuş, mesajında bu mübarek gecenin tüm İslam alemi için hayırlara vesile olmasını diledi.
Kurtulmuş, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Kur’an-ı Kerim’i kalbinde taşıyan, bin aydan daha hayırlı Kadir Gecemizin milletimize ve tüm İslam alemine hayırlar, bereketler ve esenlikler getirmesini diliyorum.”
Mesajında Kadir Gecesi’nin önemine vurgu yapan Kurtulmuş, bu özel gecenin manevi atmosferinin kardeşlik bağlarını güçlendirmesini temenni etti. Ayrıca, mazlumların huzura kavuşması ve Kudüs’ün, Mescid-i Aksa’nın özgürlüğüne kavuşması için dua ettiğini belirtti.
Kurtulmuş, mesajını şu ifadelerle sonlandırdı: “Bu mübarek gecenin, kardeşliğimizin güçlenmesine, mazlumların huzura kavuşmasına, Kudüs’ün ve Mescid-i Aksa’nın özgürlüğüne vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Kadir Gecemiz mübarek olsun.”
Kadir Gecesi, İslam inancına göre Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı gece olarak kabul edilir ve Müslümanlar tarafından büyük bir coşkuyla karşılanır. Bu mübarek gecede Müslümanlar, ibadet ederek, dua ederek ve Kur’an-ı Kerim okuyarak bu özel zamanı değerlendirirler.
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un Kadir Gecesi mesajı, toplumun farklı kesimlerinden büyük ilgi gördü. Mesaj, sosyal medyada birçok kullanıcı tarafından paylaşıldı ve beğeni topladı.
Kadir Gecesi’nin manevi iklimi, tüm dünyadaki Müslümanlar için bir araya gelme, dua etme ve dayanışma zamanıdır. Bu özel gece, Müslümanların kalplerini birleştirir ve umutlarını tazeler.
Kaynak: TRT Haber
SAVUNMA SANAYİ
17 Mart 2026EKONOMİ
17 Mart 2026SAVUNMA SANAYİ
17 Mart 2026GÜNDEM
17 Mart 2026SAVUNMA SANAYİ
17 Mart 2026GÜNDEM
17 Mart 2026
1
Altın Fiyatları Denge Arayışında: Rekor Sonrası Dalgalanma ve Gelecek Beklentileri
76 kez okundu
2
Türkiye Otomotiv Pazarı Rekor Kırıyor: Yatırımlar Artarak Devam Edecek
74 kez okundu
3
Bakan Bolat’tan İSTAF İftarında Önemli Mesajlar: Türkiye, Müslüman Dünyasının Umudu
69 kez okundu
4
Bakan Fidan’dan AP’ye Özel Röportaj: İran, İsrail ve Bölgesel Gelişmeler
69 kez okundu
5
ABD’den İran’a Nükleer Silah Uyarısı: Diplomasi Öncelikli, Diğer Seçenekler Masada
69 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.