Adalet Bakanı Akın Gürlek, Türkiye’nin 2026 yılının ilk çeyreğinde yabancı ülkelerden adi suç ve terör suçları kapsamında kabul edilen 76 iade talebinin gerçekleştiğini duyurdu. Gürlek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye’ye iade edilen suçlulara ilişkin bilgileri paylaştı. Bu açıklamalar, Türkiye’nin uluslararası suçla mücadeledeki kararlılığının ve işbirliğinin bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.
Bakan Gürlek’in verdiği bilgilere göre, 76 iadenin önemli bir kısmı çeşitli Avrupa ülkelerinden gerçekleşti. İade edilen suçluların 35’i Gürcistan’dan, 19’u Almanya’dan, 5’i Karadağ’dan, 2’si Irak’tan ve 2’si Yunanistan’dan Türkiye’ye getirildi. Ayrıca, Arjantin, Arnavutluk, Belçika, Bulgaristan, Ermenistan, Hırvatistan, Kırgızistan, Kolombiya, Kosova, Kuzey Makedonya, Slovenya, Birleşik Krallık ve İtalya’dan da birer suçlu iadesi yapıldı.
Gürlek, iade süreçlerinin Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı arasındaki koordinasyonla yürütüldüğünü belirtti. Bu işbirliğinin, Türkiye’nin kurumsal kapasitesini ve suçla mücadeledeki kararlılığını açıkça ortaya koyduğunu vurguladı. Bakan Gürlek, suçla mücadele kapsamında yürütülen uluslararası işbirliği dolayısıyla ilgili ülkelerin yetkililerine teşekkür etti. Ayrıca, İçişleri ve Dışişleri Bakanlıklarına da katkılarından dolayı şükranlarını sundu.
Gürlek açıklamasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, suçla mücadelede ulusal ve uluslararası düzeydeki işbirliğinin güçlendirilerek kararlılıkla yola devam edileceğini belirtti. Bu açıklama, Türkiye’nin uluslararası arenada suçla mücadeledeki etkin rolünü ve işbirliği çabalarını vurguluyor.
Haberin görselleri Anadolu Ajansı tarafından servis edilmiştir. Bu gelişme, Haberturk.com’da yayınlanan bir haberle kamuoyuna duyurulmuştur. Ayrıca, Haberturk.com’un deneyimli editörü Mehmet Şimşek’in Ramazan Günlüğü’nün Kadir Gecesi’nde yayınlanan bölümünde bir neslin TRT’de aşina olduğu duanın öyküsünü anlattığı ve duayı yazan Faruk Ermemiş’in bu programa özel Fatiha suresini okuduğu bilgisi de haberde yer almaktadır.
SAVUNMA SANAYİ
17 Mart 2026EKONOMİ
17 Mart 2026SAVUNMA SANAYİ
17 Mart 2026GÜNDEM
17 Mart 2026SAVUNMA SANAYİ
17 Mart 2026GÜNDEM
17 Mart 2026
1
Türk Savunma Sanayii Şirketleri, Dünyanın En Büyükleri Arasında Yükselişte
3790 kez okundu
2
Anahat Holding ve Gain Medya’ya Operasyon: Gözaltılar ve Kayyum Ataması
1447 kez okundu
3
Ahmet Çakar Hakkında MASAK Raporu: Milyonlarca Liralık Şüpheli Para Akışı İddiası
1418 kez okundu
4
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Türk Dünyası Vizyon Belgesi Açıklaması
1377 kez okundu
5
Konut Fiyatlarında 21 Ay Sonra Reel Artış Kaydedildi
1371 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.