DOLAR 44,2153 0.08%
EURO 50,9765 0.21%
ALTIN 7.115,540,10
BITCOIN 32745070.59286%
Mersin
18°

PARÇALI BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

Antalya’da Rüşvet ve Yolsuzluk Davasında Muhittin Böcek ve 40 Sanığın Yargılanmasına Başlandı
19 okunma

Antalya’da Rüşvet ve Yolsuzluk Davasında Muhittin Böcek ve 40 Sanığın Yargılanmasına Başlandı

ABONE OL
17 Mart 2026 09:25
Antalya’da Rüşvet ve Yolsuzluk Davasında Muhittin Böcek ve 40 Sanığın Yargılanmasına Başlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antalya’da, eski Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in de aralarında bulunduğu 41 sanığın yargılandığı rüşvet ve yolsuzluk davası başladı. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan 702 sayfalık iddianame, Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Dava, Antalya Bölge Adliye Mahkemesi Toplantı Salonu’nda görülüyor.

İddianamede, 5’i tutuklu olmak üzere toplam 41 sanık hakkında ‘icbar suretiyle irtikap’, ‘haksız mal edinme’, ‘nüfuz ticareti’, ‘suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerinin aklanması’, ‘nitelikli dolandırıcılık’ ve ‘iftira’ suçlamaları yer alıyor. Sanıklar arasında eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, oğlu Mustafa Gökhan Böcek, eski İl Emniyet Müdürü İlker Arslan ve iş insanları Fazlı Ateş ile Mehmet Okan Kaya da bulunuyor.

İddianamede, Muhittin Böcek’in ‘icbar suretiyle irtikap’, ‘haksız mal edinme’ ve ‘suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerinin aklanması’ suçlarından cezalandırılması talep ediliyor. Eski İl Emniyet Müdürü İlker Arslan’ın ‘suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerinin aklanması’ ve ‘haksız mal edinme’ suçlarından yargılanması isteniyor. Mustafa Gökhan Böcek ise ‘yardım eden sıfatıyla irtikap’, ‘suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerinin aklanması’, ‘nüfuz ticareti’, ‘yardım eden sıfatıyla haksız mal edinme’ ve ‘suçu meslek edinen kişi’ suçlarından yargılanacak.

Soruşturma kapsamında el konulan yaklaşık 170 milyon 83 bin TL nakit ve mevduatın yanı sıra, 10 daire, 5 araç, 5 iş yeri, lüks bir saat ve cep telefonunun müsaderesi talep ediliyor. El konulan taşınır ve taşınmazların toplam değerinin 258 milyon 600 bin TL olduğu belirtildi.

Duruşmada ilk olarak Muhittin Böcek ve oğlu Gökhan Böcek’in savunmaları alındı. Muhittin Böcek, savunmasında, seçimleri kazandığını ve Antalya’ya hizmet etme hayalini dile getirdi. Sanıkların duruşma salonuna girişi sırasında izleyiciler tarafından alkışlarla karşılandığı belirtildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.