Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasının üçüncü gününde önemli gelişmeler yaşandı. Davada 5’i tutuklu olmak üzere toplam 41 sanık, müştekiler ve taraf avukatları hazır bulundu. Duruşmaya CHP milletvekilleri, Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Büşra Özdemir, sanık yakınları ve çok sayıda izleyici katılım gösterdi.
Kimlik tespitinin ardından tutuksuz sanıkların savunmalarına geçildi. İş insanı A.Y., yaklaşık 1500 çalışanı olan ve farklı sektörlerde faaliyet gösteren bir şirketin sahibi olduğunu belirterek, iddianamede adı geçen döviz bürosunun da %70 hissesine sahip olduğunu ifade etti. Döviz bürosunun işlerini avukatlarına devrettiğini ve işlemlerin onlar tarafından yürütüldüğünü savunan A.Y., dosyada adı geçen birçok kişiyi tanımadığını öne sürdü.
A.Y., eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile samimiyetinin çok fazla olmadığını ve görüşmelerinin randevu ile gerçekleştiğini belirtti. Belediyeden aldığı bir ihalenin iptal edilmesi üzerine Muhittin Böcek ile görüştüğünü ve kendisine sitem ettiğini aktaran A.Y., Böcek’in bu konulara karışmadığını söylediğini ifade etti. Ayrıca, restoranları ile ilgili ruhsat konusunda yardım vaadi aldığını ancak bu konuda bir gelişme olmadığını da sözlerine ekledi. Mustafa Gökhan Böcek ile bir araya gelmediğini belirten A.Y., seçimler döneminde tüm siyasi partilere bağış yaptığını ve Muhittin Böcek’in talebi üzerine Anadolu Reklam firması aracılığıyla da bağışta bulunduğunu dile getirdi. Bağışta herhangi bir zorlama olmadığını ve beklentisinin bulunmadığını savunan A.Y., döviz bürosundaki birçok işlemden haberdar olmadığını ve beraatini talep ettiğini belirtti.
Davanın diğer tutuksuz sanığı E.A. ise döviz bürosu üzerinden A.Y. ile ortak olduklarını belirterek, “Bu olayda kullanıldığımız anlaşılıyor. Bu paraların rüşvet parası olduğunu bilmiyordum.” dedi. E.A., M.Y., B.Ç. ve Mustafa Gökhan Böcek’in kendilerine gelerek 80 milyon liralık döviz almak istediklerini ve karşılığında dövizi elden ödediklerini ifade etti. Yüksek miktardaki işlem nedeniyle MASAK’a şüpheli işlem bildirimi yaptıklarını da sözlerine ekledi. E.A., daha sonra Mustafa Gökhan Böcek’in Z.K. ile birlikte gelerek döviz bozdurmak istediğini ancak ellerinde yeterli nakit olmadığını belirtti. Duruşmaların ilerleyen günlerde devam etmesi bekleniyor.
Kaynak: Habertürk
SAVUNMA SANAYİ
19 Mart 2026EKONOMİ
19 Mart 2026SAVUNMA SANAYİ
19 Mart 2026GÜNDEM
19 Mart 2026SAVUNMA SANAYİ
19 Mart 2026GÜNDEM
19 Mart 2026
1
Türk Savunma Sanayii Şirketleri, Dünyanın En Büyükleri Arasında Yükselişte
3845 kez okundu
2
Anahat Holding ve Gain Medya’ya Operasyon: Gözaltılar ve Kayyum Ataması
1502 kez okundu
3
Ahmet Çakar Hakkında MASAK Raporu: Milyonlarca Liralık Şüpheli Para Akışı İddiası
1473 kez okundu
4
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Türk Dünyası Vizyon Belgesi Açıklaması
1430 kez okundu
5
Konut Fiyatlarında 21 Ay Sonra Reel Artış Kaydedildi
1426 kez okundu