DOLAR 44,3134 0.03%
EURO 51,3281 -0.02%
ALTIN 6.643,380,32
BITCOIN 31152101.42826%
Mersin
17°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

Bakan Bayraktar’dan Erzincan Ziyareti: İliç Altın Madeni Yeniden Açılacak
23 okunma

Bakan Bayraktar’dan Erzincan Ziyareti: İliç Altın Madeni Yeniden Açılacak

ABONE OL
18 Mart 2026 20:21
Bakan Bayraktar’dan Erzincan Ziyareti: İliç Altın Madeni Yeniden Açılacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alpaslan Bayraktar, Erzincan’da AK Parti teşkilatını ziyaret etti. Ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, Erzincan ile son iki yılda farklı bir gönül bağı kurduklarını belirten Bakan Bayraktar, özellikle İliç’teki maden kazası sonrası yaşanan süreçlere değindi.

Bayraktar, İliç’te yaşanan elim hadiseden dolayı Cumhurbaşkanı’nın özel talimatıyla ilk günden itibaren ailelerle bir arada olduklarını ve acılarını dindirmeye gayret ettiklerini ifade etti. Muhalefetin olayla ilgili olarak yalan ve iftira kampanyaları yürüttüğünü belirten Bayraktar, siyanür iddialarına karşı samimiyetle hareket ettiklerini ve insanların yanında yer aldıklarını vurguladı. Kazanın yıl dönümünde ailelerle tek tek görüştüğünü ve onların samimiyetlerine karşılık bulduğunu gözlemlediğini söyledi. Bu durumun hem İliç halkında hem de Erzincan halkında karşılık bulmasından memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

İliç’in önemine dikkat çeken Bayraktar, bölgeden beklentilerin farkında olduklarını belirtti. İliç’in, Erzincan ve Türkiye için önemli bir yer olduğunu vurgulayarak, altın madeninde çalışan binlerce insanın ve bölgenin ekonomik ve sosyal etkisinin farkında olduklarını ifade etti. Madenin yeniden açılması için çalıştıklarını belirten Bayraktar, “Her türlü çevresel tedbiri almak suretiyle inşallah bu madeni de en kısa sürede tekrar açmayı hedefliyoruz,” dedi. Bu sayede binlerce kişinin tekrar iş imkanına kavuşacağını ve bölge ekonomisine katkı sağlanacağını söyledi. Ramazan ayı vesilesiyle bu müjdeyi paylaşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bakan Bayraktar, Erzincan’da bulunmaktan ve teşkilat mensuplarıyla Türkiye’nin geleceğini konuşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Zorlu zamanlarda Erzincan’a geldiklerini ve bu mübarek ramazan ayında böyle güzel bir programda bulunmaktan dolayı Allah’a şükrettiğini belirtti.

Kaynak: Habertürk

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r