MGM İstanbul Bölgesel Tahmin ve Uyarı Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, Marmara Bölgesi’nin batısı için bugün öğle saatlerinden itibaren kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı yapıldı. Özellikle İstanbul, Tekirdağ, Kırklareli, Edirne ve Yalova çevreleri, olumsuz hava koşullarından etkilenecek. Habertürk’ün haberine göre, fırtınanın yarın gece saatlerine kadar etkisini sürdürmesi bekleniyor.
Rüzgarın Şiddeti Artıyor: Açıklamada, rüzgarın öğle saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına şeklinde eseceği belirtildi. Rüzgarın saatte 40-60 kilometre hızla, yer yer ise 70 kilometreye kadar ulaşması bekleniyor. Bu durum, bölgedeki yaşamı olumsuz etkileyebilir.
Olumsuz Etkiler İçin Hazırlıklı Olun: Fırtınayla birlikte ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi gibi olumsuzluklar yaşanabileceği uyarısında bulunuldu. Yetkililer, vatandaşların bu tür olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini vurguladı. Özellikle ulaşım araçlarını kullananlar, olası risklere karşı hazırlıklı olmalı ve yetkililerin uyarılarını dikkate almalıdır.
Meteoroloji Uzmanlarından Uyarı: Hava durumu uzmanları, fırtınanın etkili olacağı saatlerde zorunlu olmadıkça dışarı çıkılmaması, çatı ve balkonlardaki eşyaların güvenli hale getirilmesi, ağaç ve elektrik direklerinin yakınında bulunulmaması gibi önlemler alınmasını tavsiye ediyor.
Doğada Bir Yenilik: Öte yandan, kuş gözlemcileri için sevindirici bir haber de var. Kuş çeşitliliği bakımından zengin kentlerden Gaziantep’te ilk kez görülen “takkeli cılıbıt” kuşu, Türkiye’de kaydedilen 504. tür oldu. Bu gelişme, doğa severler ve kuş gözlemcileri için önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.
SAVUNMA SANAYİ
18 Mart 2026EKONOMİ
18 Mart 2026SAVUNMA SANAYİ
18 Mart 2026GÜNDEM
18 Mart 2026SAVUNMA SANAYİ
18 Mart 2026GÜNDEM
18 Mart 2026
1
Türk Savunma Sanayii Şirketleri, Dünyanın En Büyükleri Arasında Yükselişte
3823 kez okundu
2
Anahat Holding ve Gain Medya’ya Operasyon: Gözaltılar ve Kayyum Ataması
1481 kez okundu
3
Ahmet Çakar Hakkında MASAK Raporu: Milyonlarca Liralık Şüpheli Para Akışı İddiası
1451 kez okundu
4
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Türk Dünyası Vizyon Belgesi Açıklaması
1409 kez okundu
5
Konut Fiyatlarında 21 Ay Sonra Reel Artış Kaydedildi
1404 kez okundu