Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ramazan ayı boyunca ailelerin korunması ve aile bağlarının güçlendirilmesi amacıyla ülke genelinde kapsamlı çalışmalar yürüttü. Bakanlık, “Gönül Seferberliği” kapsamında 81 ilde yaklaşık 610 bin haneyi ziyaret ederek, vatandaşlarla güçlü bağlar kurdu. Bu çalışmalar, Bakanlığın hizmet politikalarını daha da güçlendirmeyi hedefliyor.
TRT Haber’de yer alan habere göre, Bakanlık yetkilileri, ramazan ayında başta yöneticiler olmak üzere, merkez ve taşra teşkilatı, Sosyal Hizmet Merkezleri ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı çalışanlarıyla birlikte sahaya indi. Çocuk, engelli ve yaşlı bakım kuruluşları ziyaret edilirken, şehit yakınları, gaziler, koruyucu aileler ve Bakanlık hizmetlerinden yararlanan aileler de yalnız bırakılmadı. Ziyaretler sırasında, vatandaşların memnuniyet düzeyleri, hizmetlere ilişkin görüş ve talepleri dinlendi. Ailelerin ihtiyaçları yerinde tespit edilerek, destek mekanizmalarının güçlendirilmesine yönelik çalışmalar yapıldı.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın talimatıyla gerçekleştirilen ziyaretlerde, devletin vatandaşların yanında olduğu mesajı verildi. Bakan Göktaş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Vatandaşlarımızın kapısını çalarken sadece bir ziyaret gerçekleştirmiyoruz, aynı sofrayı paylaşıyor, aynı duyguda buluşuyoruz. Ziyaretlerde kurulan samimi bağlar bizim için çok kıymetli. Her hanede bir tebessüm görmek, bir gönüle dokunmak en büyük motivasyonumuz. Bu buluşmalar, devlet ile millet arasındaki bağı daha da güçlendiriyor.” ifadelerini kullandı.
Bakanlık, sahada elde edilen geri bildirimlerin, hizmet politikalarına katkı sağlamasını ve sosyal hizmetlerin daha etkin, kapsayıcı ve ihtiyaç odaklı şekilde yürütülmesine zemin oluşturmasını bekliyor. Bu çalışmalar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, son 24 yıldır olduğu gibi, vatandaşların yanında olma prensibinin bir yansıması olarak değerlendiriliyor. Bakanlığın bu tür çalışmaları, toplumun farklı kesimleriyle kurulan bağları güçlendirerek, sosyal dayanışmayı artırmayı amaçlıyor. Bu kapsamda, ramazan ayının manevi atmosferi de dikkate alınarak, vatandaşların gönüllerine dokunulması hedefleniyor.
SAVUNMA SANAYİ
19 Mart 2026EKONOMİ
19 Mart 2026SAVUNMA SANAYİ
19 Mart 2026GÜNDEM
19 Mart 2026SAVUNMA SANAYİ
19 Mart 2026GÜNDEM
19 Mart 2026
1
Altın Fiyatları Denge Arayışında: Rekor Sonrası Dalgalanma ve Gelecek Beklentileri
78 kez okundu
2
Türkiye Otomotiv Pazarı Rekor Kırıyor: Yatırımlar Artarak Devam Edecek
75 kez okundu
3
Bakan Fidan’dan AP’ye Özel Röportaj: İran, İsrail ve Bölgesel Gelişmeler
75 kez okundu
4
Bakan Bolat’tan İSTAF İftarında Önemli Mesajlar: Türkiye, Müslüman Dünyasının Umudu
74 kez okundu
5
Sağlık Bakanı Memişoğlu’ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Tıp Bayramı’nda ‘El-Kanun fi’t-Tıbb’ Hediyesi
73 kez okundu