DOLAR 44,3214 0.25%
EURO 50,9224 0.23%
ALTIN 6.516,53-4,84
BITCOIN 3064724-4.18569%
Mersin
13°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

İran Ordusu’ndan İsrail İç Güvenlik Bakanlığı’na İHA Saldırısı: Misilleme Operasyonu
15 okunma

İran Ordusu’ndan İsrail İç Güvenlik Bakanlığı’na İHA Saldırısı: Misilleme Operasyonu

ABONE OL
19 Mart 2026 14:45
İran Ordusu’ndan İsrail İç Güvenlik Bakanlığı’na İHA Saldırısı: Misilleme Operasyonu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İran ordusu, İsrail İç Güvenlik Bakanlığı’na insansız hava araçlarıyla saldırı düzenlediğini duyurdu. TRT Haber’de yer alan habere göre, saldırıların “Dena destroyerinin cesur askerlerinin ve şehit İstihbarat Bakanı İsmail Hatib’in masum kanının intikam operasyonları” kapsamında gerçekleştirildiği belirtildi.

İran ordusunun açıklamasına göre saldırılar, sabah saatlerinden itibaren başladı. Saldırıların hedefinin, “Siyonist düşmanın İç Güvenlik Bakanlığı” olduğu ifade edildi. Bu açıklama, bölgedeki gerilimin daha da tırmanabileceğine işaret ediyor.

Saldırıların zamanlaması ve gerekçesi, İran ile İsrail arasındaki uzun süredir devam eden gerginliğin bir yansıması olarak değerlendiriliyor. Her iki ülke de birbirlerini bölgesel istikrarsızlığı körüklemekle suçluyor. Özellikle nükleer program ve bölgesel nüfuz mücadelesi, iki ülke arasındaki ilişkileri gerginleştiriyor.

İsrail tarafından henüz saldırılara ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak, bölgedeki gelişmeler yakından takip ediliyor. Uluslararası toplum, taraflara itidal çağrısında bulunarak gerilimin tırmanmasını engellemeye çalışıyor.

Bu son gelişmeler, Ortadoğu’daki güvenlik dengelerini etkileyebilir ve bölgedeki çatışma riskini artırabilir. Olayın detayları ve sonuçları hakkında daha fazla bilgi edinmek için gelişmeler yakından takip ediliyor.

Kaynak: TRT Haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r