DOLAR 44,3346 0.01%
EURO 51,3419 -0.05%
ALTIN 6.401,46-3,28
BITCOIN 31412781.17869%
Mersin
11°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

29 İlde DEAŞ Operasyonu: 14 Tutuklama, Örgüte Finansal Destek ve Geçmiş Faaliyetler Saptandı
12 okunma

29 İlde DEAŞ Operasyonu: 14 Tutuklama, Örgüte Finansal Destek ve Geçmiş Faaliyetler Saptandı

ABONE OL
21 Mart 2026 16:05
29 İlde DEAŞ Operasyonu: 14 Tutuklama, Örgüte Finansal Destek ve Geçmiş Faaliyetler Saptandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İçişleri Bakanlığı, 29 ilde terör örgütü DEAŞ’a yönelik düzenlenen operasyonlarda yakalanan 139 şüpheliden 14’ünün tutuklandığını duyurdu. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı, Terörle Mücadele Daire Başkanlığı, Milli İstihbarat Teşkilatı ve Cumhuriyet başsavcılıklarının koordinasyonunda gerçekleştirilen operasyonlar, Ankara, İstanbul, Konya, Antalya, Kayseri ve Şanlıurfa gibi birçok ilde eş zamanlı olarak düzenlendi.

İki hafta süren operasyonlar sonucunda gözaltına alınan 139 şüpheliden 14’ü tutuklanırken, 9’u hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı. Diğer zanlıların ise emniyetteki işlemleri devam ediyor. Gözaltına alınan şüphelilerin, haklarında çeşitli suçlardan aranma kayıtları bulunduğu, terör örgütüne finansal destek sağladıkları ve geçmiş dönemlerde DEAŞ içerisinde aktif olarak faaliyet yürüttükleri tespit edildi.

Operasyonlar, terör örgütü DEAŞ’ın Türkiye’deki yapılanmasına yönelik önemli bir darbe olarak değerlendiriliyor. Yakalanan şüphelilerin, örgütün lojistik destek ağının çökertilmesi, finans kaynaklarının kurutulması ve aktif hücrelerinin deşifre edilmesi amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında gözaltına alındığı belirtiliyor. Yetkililer, operasyonların terörle mücadeledeki kararlılığın bir göstergesi olduğunu vurguladı.

Öte yandan, Antalya’da meydana gelen ve 1 kişinin ölümü, 2 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan komşular arasındaki kavga olayının şüphelisi de çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bu olay, güvenlik güçlerinin farklı suçlarla mücadeledeki etkinliğini de gözler önüne seriyor.

İçişleri Bakanlığı’nın açıklaması, terör örgütleriyle mücadeledeki kararlılığın devam edeceğini ve vatandaşların güvenliğinin sağlanması için çalışmaların aralıksız sürdürüleceğini gösteriyor. Operasyonların detayları ve tutuklanan şahısların bağlantılarıyla ilgili gelişmelerin ilerleyen günlerde kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor.

Kaynak: İHA

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r