DOLAR 44,3346 0.01%
EURO 51,3419 -0.05%
ALTIN 6.401,46-3,28
BITCOIN 31412781.17869%
Mersin
11°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

İstanbul’da Bayramın İkinci Günü Trafik Çilesi: Yoğunluk Yüzde 74’e Ulaştı
13 okunma

İstanbul’da Bayramın İkinci Günü Trafik Çilesi: Yoğunluk Yüzde 74’e Ulaştı

ABONE OL
21 Mart 2026 16:15
İstanbul’da Bayramın İkinci Günü Trafik Çilesi: Yoğunluk Yüzde 74’e Ulaştı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul’da Bayramın İkinci Günü Trafik Çilesi: Yoğunluk Yüzde 74’e Ulaştı

İstanbul’da Bayramın İkinci Günü Trafik Çilesi: Yoğunluk Yüzde 74’e Ulaştı

İstanbul’da bayramın ikinci gününde trafik yoğunluğu, megakentin her iki yakasında da ulaşımı olumsuz etkiliyor. Özellikle köprüler ve ana arterlerde yaşanan yoğunluk, sürücülere zor anlar yaşatıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Cep Trafik uygulaması verilerine göre, kent genelindeki trafik yoğunluğu %74’e ulaştı.

Avrupa Yakası’nda Trafik Durumu

Avrupa Yakası’nda trafik yoğunluğu özellikle D-100 karayolunda kendini gösteriyor. Beylikdüzü’nden Yenibosna’ya kadar uzanan trafik, sürücüleri olumsuz etkiliyor. Edirne istikametinde ise Merter ve Cevizlibağ’da yoğunlaşan trafik, Haliç Köprüsü girişinde zaman zaman durma noktasına geliyor. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne ulaşım da Okmeydanı, Mecidiyeköy ve Zincirlikuyu güzergahında yaşanan yoğunluk nedeniyle güçleşiyor. TEM Otoyolu’nda İSTOÇ’tan Mahmutbey Gişeleri’ne kadar trafik akışı yavaş ilerlerken, Hasdal ve Seyrantepe’de yaşanan yoğunluk Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne kadar devam ediyor.

Anadolu Yakası’nda Trafik Durumu

Anadolu Yakası’nda da trafik yoğunluğu dikkat çekiyor. D-100 karayolunun Ankara istikametinde Tuzla’dan Kadıköy’e kadar trafik yoğunluğu yaşanıyor. TEM Otoyolu’nda Edirne istikametinde Pendik’ten 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne kadar araçlar ağır seyrediyor. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü istikametinde ise Ataşehir’den itibaren trafik yoğunluğu gözlemleniyor. Şile Otoyolu’nda Altunizade-Çekmeköy arasında da trafik akışı yavaşlıyor.

Köprü ve Bağlantı Yollarında Durum

15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Avrasya Tüneli ile bu noktalara bağlanan yollarda araçlar güçlükle ilerliyor. Sürücüler, köprü ve tünel geçişlerinde uzun kuyruklarla karşılaşıyor. Özellikle bayram tatilinin ikinci gününde yaşanan bu yoğunluk, ulaşımda aksamalara neden oluyor.

Toplu Taşıma Durumu

Trafik yoğunluğunun yanı sıra toplu taşıma kullanan vatandaşlar da duraklarda yoğunluk oluşturuyor. Tramvay, metro, otobüs ve metrobüs duraklarında yaşanan yoğunluk, toplu taşıma kullanıcıları için de ek bir zorluk oluşturuyor.

Trafik Yoğunluğu Verileri

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Cep Trafik uygulaması verilerine göre, trafik yoğunluğu Avrupa Yakası’nda %71, Anadolu Yakası’nda ise %78 olarak ölçüldü. Bu veriler, megakentte ulaşımın ne kadar zorlu olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor.

Kaynak: TRT Haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r