DOLAR 44,3346 0.01%
EURO 51,3419 -0.05%
ALTIN 6.401,46-3,28
BITCOIN 3043944-2.87241%
Mersin
13°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

İsrail’den Batı Şeria’da Baskınlar: Gözaltılar ve Saldırılar Artıyor
11 okunma

İsrail’den Batı Şeria’da Baskınlar: Gözaltılar ve Saldırılar Artıyor

ABONE OL
22 Mart 2026 14:15
İsrail’den Batı Şeria’da Baskınlar: Gözaltılar ve Saldırılar Artıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail güçleri, Batı Şeria’da düzenlediği baskınlarda çok sayıda Filistinliyi gözaltına aldı ve saldırılar gerçekleştirdi. Filistin Esirler Medya Ofisi’nden yapılan açıklamaya göre, İsrail ordusu, Beytullahim’e bağlı Taku beldesine düzenlediği baskında, evleri basarak aranan 4 Filistinliyi gözaltına aldı. Bu gelişme, bölgedeki gerginliğin tırmandığını gösteriyor.

El Halil’in kuzeyindeki Beyt Emr beldesinde ise İsrail askerleri, 16 yaşlarındaki iki Filistinli çocuğu gözaltına aldı. Olay sırasında, Filistinli bir yaşlı adamın ailesinin önünde darp edildiği belirtildi. Bu tür olaylar, İsrail güçlerinin bölgedeki tutumuna yönelik eleştirileri artırıyor.

Ramallah’ın kuzeybatısındaki Deyr Nizam köyünde de İsrail askerleri, bir Filistinli gencin evini basarak arama yaptıktan sonra genci gözaltına aldı. Bu olaylar, İsrail’in Batı Şeria’daki operasyonlarının devam ettiğini ve Filistinlilerin yaşam alanlarını hedef aldığını gösteriyor.

Öte yandan, İsrailli yerleşimcilerin Batı Şeria’nın Nablus ve Selfit kentlerine düzenlediği saldırılarda 6 Filistinli yaralandı. Nablus’ta köy meclisi binası ve 4 araç ateşe verildi. Bu tür saldırılar, bölgedeki şiddet sarmalını daha da tırmandırıyor.

Ekim 2023’te Gazze’ye yönelik saldırıların başlamasından bu yana, İsrail ordusu ve yerleşimciler, Doğu Kudüs dahil Batı Şeria’daki saldırılarını artırdı. Bu saldırılar, öldürme, gözaltı, ev ve tesislerin yıkımı, mülk tahribi, zorla yerinden etme ve yerleşim faaliyetlerinin genişletilmesini kapsıyor. Filistin tarafı, bu uygulamaların Batı Şeria’nın resmen ilhak edilmesine zemin hazırladığı uyarısında bulunuyor.

Filistinli resmi kaynaklara göre, bu süreçte Batı Şeria’da İsrail ordusunun ve yerleşimcilerin saldırılarında en az 1133 Filistinli hayatını kaybetti, 11 bin 700’den fazla kişi yaralandı ve 22 bine yakın Filistinli gözaltına alındı. Bu veriler, bölgedeki insani krizin boyutunu gözler önüne seriyor. [Kaynak: TRT Haber]

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r