İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik “yolsuzluk” iddiasıyla açılan ve aralarında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da bulunduğu 407 sanıklı davanın sekizinci günü, sanık savunmalarıyla devam ediyor. Dava, İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Silivri’deki Marmara Ceza İnfaz Kurumu’nda bulunan 1 No’lu duruşma salonunda görülüyor.
Davanın bugünkü oturumunda, savunma listesinin 10. sırasında yer alan Ağaç AŞ Genel Müdürü Ali Sukas’ın savunmasına devam edildi. Sukas’ın savunmasının ardından, çapraz sorgu ve avukatların savunmaları gerçekleştirilecek. Daha sonra tutuklu sanıklardan Altan Ertürk’ün savunmasına geçilecek.
Savunma sırasına göre Ertürk’ün ifadesinin tamamlanmasının ardından, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın da savunmaları alınacak. Dava sürecinin uzun süreceği ve savunmaların 1,5 ayda tamamlanabilmesi için mahkeme başkanı Selçuk Aylan, duruşmaların bayramdan sonra saat 21.00/22.00’a kadar devam edeceğini belirtmişti.
Mahkeme, Çalık ve Şahan’ın ifadelerinin tamamlanması durumunda 14. sanığın da ifadesini almayı planlıyor. Dava, kamuoyunda büyük bir merakla takip edilirken, sanıkların savunmaları ve mahkemenin kararları merakla bekleniyor.
Öte yandan, acı bir haber de Nevşehir’den geldi. Acıgöl ilçesi yakınlarında sağanak nedeniyle kayganlaşan yolda meydana gelen zincirleme kazada hayatını kaybeden Mehmet Gültekin Cingitaş (36) ile oğulları Aras (9) ve Kayra Cingitaş (15), gözyaşları arasında son yolculuklarına uğurlandı.
Bu önemli gelişmeler, İBB’ye yönelik yolsuzluk davasının seyrini etkileyecek ve kamuoyunun gündemini meşgul etmeye devam edecek. Dava süreci boyunca tüm gelişmeler yakından takip edilecek ve kamuoyu bilgilendirilmeye devam edilecektir.
SAVUNMA SANAYİ
23 Mart 2026EKONOMİ
23 Mart 2026SAVUNMA SANAYİ
23 Mart 2026GÜNDEM
23 Mart 2026SAVUNMA SANAYİ
23 Mart 2026GÜNDEM
23 Mart 2026
1
Türk Savunma Sanayii Şirketleri, Dünyanın En Büyükleri Arasında Yükselişte
3920 kez okundu
2
Anahat Holding ve Gain Medya’ya Operasyon: Gözaltılar ve Kayyum Ataması
1582 kez okundu
3
Ahmet Çakar Hakkında MASAK Raporu: Milyonlarca Liralık Şüpheli Para Akışı İddiası
1548 kez okundu
4
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Türk Dünyası Vizyon Belgesi Açıklaması
1507 kez okundu
5
Konut Fiyatlarında 21 Ay Sonra Reel Artış Kaydedildi
1503 kez okundu