Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son değerlendirmelerine göre, Türkiye genelinde hava durumu değişkenlik gösteriyor. Ülkenin büyük bir bölümünde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimleri, Güneydoğu Anadolu’nun batısı ile Samsun, Şırnak, Hakkari, Ağrı, Kars, ve Ardahan çevreleri ile Erzurum, Bitlis ve Siirt’in doğusunda yağış bekleniyor. Yağışların yağmur ve sağanak şeklinde olacağı tahmin edilirken, Batı Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde görüleceği öngörülüyor.
Özellikle Antalya’nın merkez ve doğu ilçelerinde kuvvetli yağışlara karşı dikkatli olunması gerekiyor. Rüzgarın Marmara’nın batısında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor. Bu durum, olası olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerekliliğini ortaya koyuyor.
Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ ve kar erimesi tehlikesi devam ediyor. Bu bölgelerde yaşayan vatandaşların ve bu bölgelerde seyahat edecek olanların bu konuda dikkatli olmaları önem arz ediyor.
Hava sıcaklıkları ise doğu kesimlerde 3 ila 5 derece artarken, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgarın genel olarak güneyli, yurdun batı kesimlerinde ise kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor. Ancak Marmara’nın batısında rüzgarın kuvvetli olması bekleniyor.
**20 Mart’ta Yaşanan Olay:**
Bu arada, 20 Mart akşamı Yenişehir ilçesi Üçkuyu Mahallesi’nde meydana gelen bir olay da gündeme geldi. Cafer B. ile kız arkadaşı Aleyna Yaray arasında çıkan tartışma sonucu, Cafer B.’nin tabancayla Yaray’a ateş ettiği belirtiliyor. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
**Uyarılar:**
* Antalya’da kuvvetli yağışlara karşı dikkatli olunmalı.
* Marmara’nın batısında kuvvetli rüzgar etkisine karşı tedbirli olunmalı.
* Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu’da çığ ve kar erimesi tehlikesine karşı dikkatli olunmalı.
**Kaynak:** HaberTürk (https://www.haberturk.com/son-dakika-meteoroloji-den-kuvvetli-saganak-ve-kar-yagisi-uyarisi-24-mart-hava-durumu-3871830)
SAVUNMA SANAYİ
24 Mart 2026EKONOMİ
24 Mart 2026SAVUNMA SANAYİ
24 Mart 2026GÜNDEM
24 Mart 2026SAVUNMA SANAYİ
24 Mart 2026GÜNDEM
24 Mart 2026
1
Türk Savunma Sanayii Şirketleri, Dünyanın En Büyükleri Arasında Yükselişte
3940 kez okundu
2
Anahat Holding ve Gain Medya’ya Operasyon: Gözaltılar ve Kayyum Ataması
1601 kez okundu
3
Ahmet Çakar Hakkında MASAK Raporu: Milyonlarca Liralık Şüpheli Para Akışı İddiası
1567 kez okundu
4
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Türk Dünyası Vizyon Belgesi Açıklaması
1527 kez okundu
5
Konut Fiyatlarında 21 Ay Sonra Reel Artış Kaydedildi
1522 kez okundu