Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, Siverek Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, halk sağlığını tehdit eden büyük miktarda bozuk tavuk eti ele geçirildi. Dicle Mahallesi’nde bir depoya düzenlenen baskında, son kullanma tarihi geçmiş ve bozulmuş 50 ton tavuk etine el konuldu. Operasyona, Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile polis ekipleri de destek verdi.
TRT Haber’de yer alan habere göre, Zabıta Müdürlüğü ekipleri, bir süredir takip ettikleri tavuk pazarlamacısının ürünlerini sakladığı depoyu tespit etti. Depoya yapılan baskında, bozulmuş ve son kullanma tarihi geçmiş tavuk etleri bulundu. Belediye ekipleri, ele geçirilen ürünleri iş makineleriyle kamyonlara yükleyerek imha edilmek üzere hazırladı. Toplamda 8 kamyon dolusu bozuk etin imhası gerçekleştirildi.
Siverek Belediyesi Zabıta Müdürü Tarık Kızılkeçi, operasyonla ilgili yaptığı açıklamada, söz konusu depoyu uzun süredir takip ettiklerini belirtti. Kızılkeçi, halk sağlığını tehdit edenlere yönelik denetimlerin aralıksız sürdüğünü vurgulayarak şunları söyledi: “Siverek Belediyesi zabıta ekipleri olarak yaptığımız denetimlerde ilçemizde yaptığımız çalışmalarda bir pazarlamacı esnafından şüphelendik. Ekiplerimiz yakın takibe aldılar kendilerini ve bugün itibarıyla deposunu tespit ettik. Deposunda İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleriyle yaptığımız kontrollerde son kullanım tarihi geçmiş tavuk ürünlerinin hepsi tespit edildi ve bunlar soğuk zinciri kırdığından dolayı tüm ürünler bozulmuş durumda. 50 ton ürün yakalandı. Şu anda araçlarımıza yüklendi, imhası gerçekleştirilecek birazdan. Başkanımızın talimatları doğrultusunda halkımızın sağlığını önemsemekteyiz ve halkımız müsterih olsunlar ki halkımızın sağlığını tehdit edecek herhangi bir unsura kesinlikle mahal verilmeyecektir ve çalışmalarımız devam ediyor. Çok ağır yaptırımlar da uygulanacaktır.”
Bu operasyon, Siverek Belediyesi’nin halk sağlığını koruma konusundaki kararlılığının bir göstergesi olarak değerlendiriliyor. Yetkililer, benzer denetimlerin devam edeceğini ve halk sağlığını tehdit eden her türlü unsura karşı mücadele edeceklerini belirtiyor.
Kaynak: TRT Haber
SAVUNMA SANAYİ
26 Mart 2026EKONOMİ
26 Mart 2026SAVUNMA SANAYİ
26 Mart 2026GÜNDEM
26 Mart 2026SAVUNMA SANAYİ
26 Mart 2026GÜNDEM
26 Mart 2026
1
Altın Fiyatları Denge Arayışında: Rekor Sonrası Dalgalanma ve Gelecek Beklentileri
87 kez okundu
2
Türkiye Otomotiv Pazarı Rekor Kırıyor: Yatırımlar Artarak Devam Edecek
85 kez okundu
3
Donald Trump’tan Küresel Ticarete Yeni Darbe: Tarifeler %15’e Yükseldi
83 kez okundu
4
Sağlık Bakanı Memişoğlu’ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Tıp Bayramı’nda ‘El-Kanun fi’t-Tıbb’ Hediyesi
81 kez okundu
5
Bakan Fidan’dan AP’ye Özel Röportaj: İran, İsrail ve Bölgesel Gelişmeler
81 kez okundu