Sivas’ta umre ibadetini yerine getirmek isteyen 125 kişi, N.T. isimli bir kişi tarafından dolandırıldıkları iddiasıyla polise başvurdu. Mağdurlar, umre vaadiyle dolandırıldıklarını belirterek, Üçlerbey Polis Merkezi önünde toplandı ve şikayet dilekçesi verdi.
Edinilen bilgilere göre, kentte faaliyet gösteren bir firma aracılığıyla umreye gitmek için anlaşan vatandaşlar, kişi başı ortalama 1500 dolar ödeme yaptı. 26 Mart akşamı umre uçuşlarının gerçekleşeceği bilgisi verilirken, firma görevlisi N.T.’den bir daha haber alınamaması üzerine mağdurlar harekete geçti.
Mağdurlardan Hüseyin Canhisar, yaşadıkları mağduriyeti şu sözlerle dile getirdi: “Umreye gitmek için yazıldık. Ramazandan önce müracaat etmiştik. Sonra da paralarımızı ödedik. Eşim ve ben toplamda 3 bin dolar ödedik. 26 Mart akşamı uçuş var dediler. Şu an bir muhatap bulamıyoruz. Uçuşumuz ile ilgili bir bilgi vermiyorlar. Karakola şikayet dilekçesi vermek için geldik. Firmanın buradaki acentesi tarafından dolandırıldık. Bizden alınan paralar nerede, belli değil.”
Gülümser Canhisar ise, “Artık bu son günler. Suudi Arabistan hac dönemi yaklaştığı için umreyi kapatacak. Gitsek bile süremiz eksik olacak. Gitsek bile umremizi yapamayacağız” şeklinde konuştu. Mağdurlar, umre ibadetini yerine getirme hayallerinin suya düşmesinden dolayı büyük bir üzüntü yaşıyor.
Polis ekipleri, toplanan kalabalığa konuyla ilgili gerekli incelemelerin yapılacağını bildirdi. Mağdurlar, incelemelerin ardından hukuki süreç başlatılmasını bekliyor. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
Kaynak: Habertürk
SAVUNMA SANAYİ
27 Mart 2026EKONOMİ
27 Mart 2026SAVUNMA SANAYİ
27 Mart 2026GÜNDEM
27 Mart 2026SAVUNMA SANAYİ
27 Mart 2026GÜNDEM
27 Mart 2026
1
Türk Savunma Sanayii Şirketleri, Dünyanın En Büyükleri Arasında Yükselişte
4004 kez okundu
2
Anahat Holding ve Gain Medya’ya Operasyon: Gözaltılar ve Kayyum Ataması
1667 kez okundu
3
Ahmet Çakar Hakkında MASAK Raporu: Milyonlarca Liralık Şüpheli Para Akışı İddiası
1632 kez okundu
4
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Türk Dünyası Vizyon Belgesi Açıklaması
1594 kez okundu
5
Konut Fiyatlarında 21 Ay Sonra Reel Artış Kaydedildi
1590 kez okundu