Bursa’nın Osmangazi ilçesine bağlı Kayıhan Mahallesi’nde, bir evde biriken çöp ve atıklar nedeniyle belediye ekipleri harekete geçti. Çevre sakinlerinden gelen yoğun şikayetler üzerine harekete geçen Osmangazi Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, söz konusu adreste incelemelerde bulundu. Yapılan incelemeler sonucunda, evde uzun süredir biriktirilen ve kötü kokuya neden olan kıyafetler ve çeşitli atıklar tespit edildi.
Ekipler, evde bulunan atıkları ayrıştırarak torbaladı ve tahliye çalışmalarına başladı. Titiz bir çalışma yürüten ekipler, evden tam 4 kamyon çöp tahliye etti. Temizlik çalışmalarının ardından, evin iç ve dış kısımlarında detaylı bir temizlik ve dezenfeksiyon işlemi gerçekleştirildi. Bu çalışmalarla, hem çevre sağlığına yönelik riskler ortadan kaldırıldı hem de mahalle sakinlerinin yaşam kalitesinin artırılması hedeflendi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Kayıhan Mahalle Muhtarı Ali Osman Işık, vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine Osmangazi Belediyesi ekiplerine bilgi verdiklerini belirtti. Işık, ekiplerin hızlı bir şekilde olay yerine gelerek gerekli araştırmaları yaptığını ifade etti. Evde biriken eşyaların yoğunluğuna dikkat çeken Işık, “Yoğun bir eşya vardı. Daha hijyenik ortamda, herkesin huzurlu durabilmesi için bunu yapmak zorunda kaldık. Temizliğimizi yaptık,” şeklinde konuştu.
Osmangazi Belediyesi’nin bu duyarlı yaklaşımı, mahalle sakinleri tarafından memnuniyetle karşılandı. Belediye yetkilileri, benzer durumların yaşanmaması için düzenli olarak denetimlerin yapılacağını ve vatandaşların sağlığı için gerekli tüm tedbirlerin alınacağını bildirdi. Bu tür çalışmalar, şehir yaşamında hijyenin ve düzenin sağlanması adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Temizlik çalışmalarının ardından, evin daha yaşanabilir bir hale getirilmesi ve mahalledeki yaşam kalitesinin yükseltilmesi hedefleniyor.
[Kaynak: TRT Haber – https://www.trthaber.com/haber/turkiye/bursada-cop-ev-temizligi-4-kamyon-tahliye-edildi-939438.html]
SAVUNMA SANAYİ
28 Mart 2026EKONOMİ
28 Mart 2026SAVUNMA SANAYİ
28 Mart 2026GÜNDEM
28 Mart 2026SAVUNMA SANAYİ
28 Mart 2026GÜNDEM
28 Mart 2026
1
Altın Fiyatları Denge Arayışında: Rekor Sonrası Dalgalanma ve Gelecek Beklentileri
89 kez okundu
2
Donald Trump’tan Küresel Ticarete Yeni Darbe: Tarifeler %15’e Yükseldi
89 kez okundu
3
Türkiye Otomotiv Pazarı Rekor Kırıyor: Yatırımlar Artarak Devam Edecek
88 kez okundu
4
Sağlık Bakanı Memişoğlu’ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Tıp Bayramı’nda ‘El-Kanun fi’t-Tıbb’ Hediyesi
86 kez okundu
5
Bakan Fidan’dan AP’ye Özel Röportaj: İran, İsrail ve Bölgesel Gelişmeler
84 kez okundu