DOLAR 44,4720 0.11%
EURO 51,0227 -0.4%
ALTIN 6.480,870,99
BITCOIN 30089981.69981%
Mersin
17°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

Devlet Himayesindeki Çocuklar Spor Başarılarıyla Gururlandırıyor: Türkiye Şampiyonalarında Dereceler Elde Ettiler
13 okunma

Devlet Himayesindeki Çocuklar Spor Başarılarıyla Gururlandırıyor: Türkiye Şampiyonalarında Dereceler Elde Ettiler

ABONE OL
30 Mart 2026 15:30
Devlet Himayesindeki Çocuklar Spor Başarılarıyla Gururlandırıyor: Türkiye Şampiyonalarında Dereceler Elde Ettiler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı himayesindeki çocuklar, spor alanında elde ettikleri başarılarla dikkat çekiyor. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, devlet korumasındaki çocuklar farklı branşlarda önemli dereceler elde ederek hem kendilerini hem de Türkiye’yi gururlandırdı. Bu başarılar, çocukların sosyal ve sportif gelişimini desteklemeye yönelik çalışmaların bir meyvesi olarak öne çıkıyor.

Sivas Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi’ne bağlı çocuk evlerinde kalan 10-13 yaş aralığındaki 6 çocuk, katıldıkları müsabakalarda önemli başarılara imza attı. Bu çocuklardan biri olan 13 yaşındaki 7. sınıf öğrencisi, çekiç atma branşında katıldığı ilk Türkiye Şampiyonası’nda büyük bir başarıya imza attı. 29,43 metrelik derecesiyle genel klasmanda Türkiye üçüncüsü olurken, kendi yaş kategorisinde Türkiye ikincisi olarak gümüş madalya kazandı. Bu başarı, çocuğun azmi ve antrenörlerinin özverili çalışmaları sonucunda elde edildi.

Devlet himayesinde bulunan diğer çocuklar da farklı spor dallarında kendilerini gösterdi. 12 yaşındaki bir öğrenci, kriket ve futbol alanlarında faaliyet göstererek çok yönlü bir sporcu olduğunu kanıtladı. Ayrıca, 2018’den beri devlet korumasında olan 11 ve 12 yaşlarındaki kardeşler, eğitimlerine devam ederken judo çalışmalarını da sürdürüyor. Bu kardeşler, hem akademik başarıları hem de spor alanındaki yetenekleriyle örnek teşkil ediyor.

10 ve 11 yaşlarındaki iki çocuk ise judo ve kriket branşlarında eğitim alarak sportif gelişimlerini sürdürüyor. Bu çocuklar, ASP Spor Kulübü adına katıldıkları Kriket Türkiye Şampiyonası’nda 18 takım arasında üçüncü olarak bronz madalya kazandı. Bu başarı, çocukların takım ruhunu ve mücadele azmini ortaya koydu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocukların sosyal ve sportif gelişimini desteklemek amacıyla çeşitli çalışmalar yürütüyor. Bu çalışmalar kapsamında, çocukların spor yapmalarına olanak sağlayan tesisler ve ekipmanlar temin ediliyor, antrenörler eşliğinde eğitimler düzenleniyor ve çocukların müsabakalara katılımı destekleniyor. Bakanlık, çocukların potansiyellerini ortaya çıkarmalarına ve geleceğe umutla bakmalarına yardımcı olmak için çalışmalarına devam ediyor. Bu başarılar, devlet himayesindeki çocukların yeteneklerinin ve potansiyellerinin bir göstergesi olarak kabul ediliyor. Çocukların elde ettiği bu başarılar, diğer çocuklara da ilham kaynağı oluyor ve onları spor yapmaya teşvik ediyor. Bu sayede, devlet korumasındaki çocuklar, toplumda daha aktif ve başarılı bireyler olarak yerlerini alıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r