Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Daire Başkanlığı (KOM) ve EUROPOL iş birliğiyle gerçekleştirilen operasyonlarda, ‘Baybaşin’ suç örgütüne ağır darbe vuruldu. İtalya, Polonya, Fransa, Birleşik Krallık ve İsviçre kolluk kuvvetlerinin de destek verdiği operasyonlar, Avrupa’yı zehirleyen örgütün mali kaynaklarını hedef aldı.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın yakından takip ettiği operasyonlar, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda yürütüldü. Emniyet Genel Müdürlüğü KOM ve MASAK tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, örgüt lideri Hasan Ferhat Baybaşin ve yöneticisi Çağdaş Duran’ın sigara kaçakçılığından elde ettikleri geliri akladıkları tespit edildi. Bu kapsamda, Diyarbakır’da bulunan iki şirket ve Aydın’daki gayrimenkuller üzerinden kara para aklama faaliyeti yürüttükleri belirlendi.
Operasyonlar kapsamında, 9 şüphelinin Diyarbakır’daki şirket paylarına, Aydın’daki taşınmazlarına, araçlarına, banka hesaplarına ve kripto varlık hizmet sağlayıcılar nezdindeki tüm hak ve alacaklarına el konuldu. Bu operasyonlar, suç örgütünün mali yapısına büyük darbe vurarak, örgütün faaliyetlerinin sekteye uğratılmasını hedefliyor.
Yetkililer, operasyonların örgütün diğer bağlantılarının ve mal varlıklarının tespiti için devam ettiğini belirtiyor. Bu tür operasyonlar, organize suç örgütleriyle mücadelede Türkiye’nin kararlılığını ve uluslararası iş birliğinin önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
Öte yandan, operasyonların yapıldığı dönemde, İskandinav yarımadasından Türkiye’ye kışı geçirmek üzere gelen çıvgın kuşu, Diyarbakır’daki Devegeçidi Barajı sazlıklarında beslenirken görüntülendi. Bu doğa olayı, operasyonların gölgesinde farklı bir renk katmış oldu.
Kaynak: Habertürk
SAVUNMA SANAYİ
30 Mart 2026EKONOMİ
30 Mart 2026SAVUNMA SANAYİ
30 Mart 2026GÜNDEM
30 Mart 2026SAVUNMA SANAYİ
30 Mart 2026GÜNDEM
30 Mart 2026
1
Türk Savunma Sanayii Şirketleri, Dünyanın En Büyükleri Arasında Yükselişte
4066 kez okundu
2
Anahat Holding ve Gain Medya’ya Operasyon: Gözaltılar ve Kayyum Ataması
1729 kez okundu
3
Ahmet Çakar Hakkında MASAK Raporu: Milyonlarca Liralık Şüpheli Para Akışı İddiası
1695 kez okundu
4
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Türk Dünyası Vizyon Belgesi Açıklaması
1657 kez okundu
5
Konut Fiyatlarında 21 Ay Sonra Reel Artış Kaydedildi
1652 kez okundu