DOLAR 44,4687 0.1%
EURO 51,0145 -0.44%
ALTIN 6.476,490,92
BITCOIN 29640800.77049%
Mersin
15°

KAPALI

SABAHA KALAN SÜRE

Lübnan Cumhurbaşkanı Avn’dan İsrail’e Tepki: Güneydeki Durum Trajik
7 okunma

Lübnan Cumhurbaşkanı Avn’dan İsrail’e Tepki: Güneydeki Durum Trajik

ABONE OL
30 Mart 2026 18:37
Lübnan Cumhurbaşkanı Avn’dan İsrail’e Tepki: Güneydeki Durum Trajik
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, İsrail’in ülkesine yönelik saldırılarını ve ihlallerini sert bir dille eleştirdi. Baabda Sarayı’nda “Gassan Skaf Ulusal Forumu” heyetini kabul eden Avn, yaptığı konuşmada, İsrail’in Güney Lübnan’daki eylemlerini “trajik” olarak nitelendirdi. Avn, İsrail’in ağır ihlallerine ve müzakere girişimlerini görmezden gelmesine dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Avn, ülkedeki iç barışa yönelik tehdit bulunmadığını belirterek, güvenlik kurumlarının herhangi bir iç güvenlik zafiyetini önlemek için kararlı adımlar attığını ifade etti. Lübnan’da hiç kimsenin bir iç savaş istemediğini vurgulayan Avn, kamu düzenini bozmayı amaçlayan girişimlerin başarısız olacağını söyledi.

Avn, İsrail ile müzakere sürecinin başlatılması için uluslararası temasların sürdüğünü de bildirdi. Cumhurbaşkanı, daha önce 9 Mart’ta yaptığı açıklamada, İsrail ile doğrudan müzakerelerin başlatılması çağrısında bulunmuştu.

Haberde, İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarının da detaylarına yer verildi. İsrail ordusunun, 2 Mart’ta Lübnan’dan füze atıldığını iddia ederek ülkenin kuzeyinde sirenleri çaldırdığı ve ardından hava saldırıları başlattığı hatırlatıldı. İsrail ordusu, başkent Beyrut’u hedef alan hava ve deniz saldırıları düzenlemiş ve kara işgalini genişletme kararı almıştı. Lübnan Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre, 2 Mart’tan bu yana İsrail saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 1247’ye ulaşırken, Lübnan hükümeti ülkede yerinden edilenlerin sayısının 1 milyon 162 bini geçtiğini açıklamıştı.

Bu gelişmeler, Lübnan’da yaşanan insani krizi ve bölgesel istikrarsızlığı gözler önüne seriyor. Cumhurbaşkanı Avn’ın açıklamaları, Lübnan’ın İsrail ile yaşanan gerginlikte diplomatik çözümler arayışını sürdürdüğünü gösteriyor. Ancak, İsrail’in devam eden saldırıları ve ihlalleri, bölgedeki tansiyonun yükselmesine neden oluyor.

)

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r