Ankara’da, Yenimahalle ilçesinde bir TÜVTÜRK araç muayene istasyonunda yaşanan olayda hayatını kaybeden polis memuru Melih Okan Keskin’in ölümüyle ilgili hazırlanan iddianame kabul edildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 2 Şubat’ta aracını muayene ettirmek için istasyona giden Keskin ile istasyon çalışanları arasında çıkan kavga sonucu meydana gelen ölüm olayı detaylarıyla anlatılıyor.
İddianameye göre, olay 5 Şubat’ta Keskin’in hayatını kaybetmesiyle sonuçlandı. Adli Tıp Kurumu raporunda, ölümün künt kafa travmasına bağlı kafa içi kanama sonucu meydana geldiği belirtildi. Raporda ayrıca, Keskin’in maruz kaldığı darp ile ölüm arasında, sanık Saruhan Atasoy’un attığı yumruk nedeniyle illiyet bağı olduğu vurgulandı.
Olayla ilgili kamera kayıtları da iddianamede yer aldı. Kayıtlara göre, sanıklar Rahman Görfidan ve Yiğitcan Karlar, Keskin’i itekleyerek dışarı çıkardı. Arbede sırasında Yiğitcan Karlar’ın Keskin’e vurmaya çalıştığı, Rahman Görfidan’ın ise Keskin’in üzerine yürüdüğü tespit edildi. Sanık Murat Yıldırım’ın da Keskin’e yumruk attığı belirlendi. Daha sonra olay yerine gelen Saruhan Atasoy’un ise Keskin’in bacağına aracıyla hafifçe çarptığı ve ardından yumruk attığı kaydedildi.
İddianamede, sanıkların ifadelerine de yer verildi. Sanıklar suçlamaları kabul etmese de, savcılık, sanıkların fikir ve eylem birliği içinde hareket ettiğini belirtti. Murat Yıldırım, Rahman Görfidan ve Yiğitcan Karlar’ın Keskin’in direncini kırması sonucunda Saruhan Atasoy’un yumruk attığı ve diğer sanıkların da olaya iştirak ettiği ifade edildi. Bu nedenle tüm sanıkların ‘kasten yaralama sonucu ölüme neden olma’ suçundan sorumlu olduğu belirtildi.
İddianamede, sanıkların müşterek fail olarak kabul edilmesiyle birlikte, 14’er yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmaları talep edildi. Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi, iddianameyi kabul etti. Olayla ilgili yargılama süreci önümüzdeki günlerde başlayacak.
SAVUNMA SANAYİ
30 Mart 2026EKONOMİ
30 Mart 2026SAVUNMA SANAYİ
30 Mart 2026GÜNDEM
30 Mart 2026SAVUNMA SANAYİ
30 Mart 2026GÜNDEM
30 Mart 2026
1
Donald Trump’tan Küresel Ticarete Yeni Darbe: Tarifeler %15’e Yükseldi
95 kez okundu
2
Altın Fiyatları Denge Arayışında: Rekor Sonrası Dalgalanma ve Gelecek Beklentileri
92 kez okundu
3
Türkiye Otomotiv Pazarı Rekor Kırıyor: Yatırımlar Artarak Devam Edecek
90 kez okundu
4
Sağlık Bakanı Memişoğlu’ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Tıp Bayramı’nda ‘El-Kanun fi’t-Tıbb’ Hediyesi
89 kez okundu
5
Bakan Fidan’dan AP’ye Özel Röportaj: İran, İsrail ve Bölgesel Gelişmeler
86 kez okundu