İstanbul’daki bir alışveriş merkezi (AVM), hafta sonları merkeze girişte yeni düzenlemeler getirdi. AVM yönetimi tarafından yapılan yazılı açıklamada, alınan kararların temel amacının ziyaretçilerin güvenliğini ve huzurlu bir ortamı sağlamak olduğu belirtildi.
Açıklamada, son dönemlerde özellikle hafta sonları 18 yaş altı bazı genç gruplar arasında yaşanan sözlü ve fiziki tartışmalar ile zaman zaman kavgaya dönüşen olayların, ziyaretçilerden ve mağaza çalışanlarından ciddi şikayetlere neden olduğu ifade edildi. Bu durumun önüne geçmek amacıyla, ilgili kolluk kuvvetleriyle yapılan değerlendirmeler sonucunda bazı tedbirler alındığı belirtildi. Uygulama kapsamında, sözlü ve fiziki kavga çıkaran kişilerin AVM’ye girişlerinin sınırlandırılabileceği ifade edildi.
AVM yönetimi, alınan bu kararın hiçbir şekilde gençleri dışlamak veya ayrımcılık yapmak amacı taşımadığını vurguladı. Aksine, hem gençlerin güvenliğini sağlamak hem de tüm ziyaretçilere huzurlu bir alışveriş ortamı sunmak hedefleniyor. Açıklamada, benzer uygulamaların ülkenin farklı noktalarında güvenlik gerekçesiyle dönemsel olarak hayata geçirilebildiği de hatırlatıldı.
Ayrıca, basına yansıyan bazı haberlerde konunun eksik ve tek taraflı ele alındığına dikkat çekilerek, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesinin önemi vurgulandı. AVM’nin, tüm ziyaretçilere açık, kapsayıcı ve güvenli bir sosyal yaşam alanı olma misyonunu sürdürdüğü belirtildi.
Öte yandan, Maltepe’de bir ortaokulun istinat duvarının çökmesiyle ilgili de bir gelişme yaşandı. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, park halindeki bir araç çöken istinat duvarının altında kaldı. Bu olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
[Kaynak: Habertürk](https://www.haberturk.com/avm-de-18-yas-altina-yasak-3873693-ekonomi)
SAVUNMA SANAYİ
31 Mart 2026EKONOMİ
31 Mart 2026SAVUNMA SANAYİ
31 Mart 2026GÜNDEM
31 Mart 2026SAVUNMA SANAYİ
31 Mart 2026GÜNDEM
31 Mart 2026
1
Togg Bayilik Sistemine Geçiyor: İlk Etapta Beş İl Hedefte
4621 kez okundu
2
Ekonomist Eryılmaz’dan Kritik Piyasa Değerlendirmesi: Borsa İstanbul’da Baskı Sürüyor, Altın ve Gümüşte Dalgalanma Uyarısı
4016 kez okundu
3
Turizm Sektöründe 138 Milyon Lira Ceza
3196 kez okundu
4
BRICS+ Moda Zirvesi: Türk Modasının Küresel Etkisinin Artırılması
2664 kez okundu
5
Merkez Bankası Faiz Kararını Açıkladı: Politika Faizi İndirildi
2646 kez okundu