Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, 11 yıl önce görevi başında şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı andı. Bakan Gürlek, merhum Savcı Kiraz’ın adalet için verdiği mücadeleyi ve terör saldırısında şehit edilişini hatırlatarak, adalet teşkilatının teröre karşı mücadelesine vurgu yaptı.
Bakan Gürlek, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: “Merhum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı, 11 yıl önce hain bir terör saldırısı sonucu şehit edilişinin yıl dönümünde rahmetle anıyorum. Görevinin başında, adaletin tecellisi için mücadele ederken şehit düşen Savcı Kiraz’ı unutmadık, unutmayacağız.” Gürlek, Savcı Kiraz ile birlikte o gün demokratik hukuk devletinin temel direklerinden biri olan adalet teşkilatının da hedef alındığını belirtti.
Adaletin kutsal bir emanet olduğuna dikkat çeken Gürlek, “Bu bilinçle hareket eden meslektaşlarımız, teröre karşı mücadelelerini hukuk içinde kalarak azim ve kararlılıkla sürdürmektedir,” dedi. Gürlek, “Bu emaneti canı pahasına taşımış olan Mehmet Selim Kiraz’ın duruşu bugün de adalet teşkilatımızın ortak vicdanında yaşamaktadır,” şeklinde konuştu.
Bakan Gürlek, merhum şehit savcıya kastedenlere, bu alçak eylemin emrini verenlere ve terörü bir yöntem olarak benimseyen tüm karanlık odaklara karşı mücadele azmini yineledi. “Başta Şehit Mehmet Selim Kiraz olmak üzere, adalet yolunda görev yaparken şehadete yürüyen tüm yargı mensuplarımızı ve vatan uğruna can veren aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz,” ifadelerini kullandı.
Anma mesajında, şehit savcının adalet mücadelesine vurgu yapılarak, adaletin tesisi için verilen mücadelenin önemi bir kez daha hatırlatıldı. Bakan Gürlek’in paylaşımı, adalet teşkilatının terörle mücadelesindeki kararlılığının altını çizerken, şehit savcının mirasının yaşatılmaya devam edeceğini gösterdi.
Haberin fotoğrafları AA tarafından servis edilmiştir.
SAVUNMA SANAYİ
31 Mart 2026EKONOMİ
31 Mart 2026SAVUNMA SANAYİ
31 Mart 2026GÜNDEM
31 Mart 2026SAVUNMA SANAYİ
31 Mart 2026GÜNDEM
31 Mart 2026
1
Türk Savunma Sanayii Şirketleri, Dünyanın En Büyükleri Arasında Yükselişte
4074 kez okundu
2
Anahat Holding ve Gain Medya’ya Operasyon: Gözaltılar ve Kayyum Ataması
1737 kez okundu
3
Ahmet Çakar Hakkında MASAK Raporu: Milyonlarca Liralık Şüpheli Para Akışı İddiası
1703 kez okundu
4
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Türk Dünyası Vizyon Belgesi Açıklaması
1666 kez okundu
5
Konut Fiyatlarında 21 Ay Sonra Reel Artış Kaydedildi
1661 kez okundu