DOLAR 44,4813 0.08%
EURO 51,3005 0.61%
ALTIN 6.590,132,22
BITCOIN 2985066-0.10718%
Mersin
19°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

DEM Parti’den ‘Terörsüz Türkiye’ Çağrısı: Hatimoğulları’ndan İkinci Aşama Vurgusu ve Ortadoğu Analizi
7 okunma

DEM Parti’den ‘Terörsüz Türkiye’ Çağrısı: Hatimoğulları’ndan İkinci Aşama Vurgusu ve Ortadoğu Analizi

ABONE OL
31 Mart 2026 15:56
DEM Parti’den ‘Terörsüz Türkiye’ Çağrısı: Hatimoğulları’ndan İkinci Aşama Vurgusu ve Ortadoğu Analizi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, ‘Terörsüz Türkiye’ sürecine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Hatimoğulları, sürecin hızlandırılması gerektiğini vurgulayarak, somut adımlar atılmasının zamanının geldiğini belirtti. Özellikle ‘ikinci aşama’ olarak tanımladıkları sürecin, niyet beyanlarından öte, bağlayıcı, koruyucu ve dönüştürücü adımların atıldığı bir evre olması gerektiğini savundu.

Hatimoğulları, ‘ikinci aşama’nın, sorunun kabul edilmesinin ötesine geçilerek çözümün kurumsallaştırıldığı, hukuksallaştırıldığı ve toplumsallaştırıldığı bir evren olması gerektiğini ifade etti. Milyonlarca insanın muhatabının iktidar, parlamento ve devlet olduğunu belirten Hatimoğulları, ‘Terörsüz Türkiye’ sürecine toplumsal desteğin yüzde 90’lara ulaştığını ancak somut adımlar atılmadıkça bu desteğin azaldığını savundu.

Süreci aceleye getirmeme yönündeki mesajlara dikkat çeken Hatimoğulları, bu ifadelerin sürecin yeterince anlaşılmadığını gösterdiğini belirtti. Hatimoğulları, sorunun sadece zamanlamayla ilgili olmadığını, ‘Sayın Bahçeli’nin ‘Öcalan umuda, Ahmet’ler makama, Demirtaş’lar yuvasına’ çağrısı pratikte karşılık bulsaydı, bu sürece olan toplumsal destek artacaktı’ dedi.

Hatimoğulları, Orta Doğu’daki gelişmelere de dikkat çekerek, ABD ve İsrail’in İran’a karşı başlattığı savaşın, sürecin daha da hızlanması gerektiğini gösterdiğini vurguladı. Bölgedeki kanlı gelişmelerin, siyasi, ekonomik, toplumsal ve askeri kırılmalarını doğru değerlendirmenin önemine işaret etti. Türkiye başta olmak üzere bölge ülkelerinin, halkların sorunlarını çözmesi, düşünce ve ifade özgürlüğünü, örgütlenme sorunlarını demokratik bir şekilde çözmesi gerektiğini savundu. Hatimoğulları, ‘Emperyalist saldırıları boşa düşürmenin yolu da budur’ dedi.

Hatimoğulları, iktidara seslenerek, barış sürecinin ikinci aşamasının öngörülebilir, net ve şeffaf bir şekilde belli bir takvime bağlanarak kamuoyuna açıklanması çağrısında bulundu. Orta Doğu’daki gelişmelerin Türkiye’de barışın somut adımlarla güvence altına alınmasını zorunlu kıldığını belirtti.

Haberin kaynağı: Habertürk

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r