DOLAR 44,4952 0.08%
EURO 51,7435 0.56%
ALTIN 6.676,060,06
BITCOIN 30331612.46557%
Mersin
18°

PARÇALI BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

İran Medyası: ABD ve İsrail’in Saldırılarında Çelik Fabrikası Hedef Alındı
7 okunma

İran Medyası: ABD ve İsrail’in Saldırılarında Çelik Fabrikası Hedef Alındı

ABONE OL
1 Nisan 2026 00:36
İran Medyası: ABD ve İsrail’in Saldırılarında Çelik Fabrikası Hedef Alındı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İran medyası, ABD ve İsrail’in ortaklaşa düzenlediği saldırılarda bir çelik fabrikasının hedef alındığını duyurdu. Bu iddia, Orta Doğu’daki gerilimin tırmandığı bir dönemde geldi. Henüz bağımsız kaynaklarca doğrulanmayan bu haber, bölgedeki jeopolitik dengeler açısından önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

İran medyasına göre, saldırıların hedefi olan çelik fabrikası, ülkenin stratejik öneme sahip bölgelerinden birinde bulunuyor. Fabrikanın konumu ve saldırının detayları hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak, İranlı yetkililerin olayla ilgili incelemeler başlattığı ve kamuoyunu bilgilendireceği belirtiliyor.

ABD ve İsrail hükümetlerinden ise henüz konuyla ilgili resmi bir açıklama gelmedi. Ancak, son dönemde İran’ın nükleer programı ve bölgesel politikaları nedeniyle iki ülke arasındaki gerginliğin arttığı biliniyor. Bu tür iddialar, bölgedeki güvenlik endişelerini daha da artırıyor.

Olayın ardından uluslararası kamuoyunda da endişeler dile getirildi. Birleşmiş Milletler (BM) ve diğer uluslararası kuruluşların, tarafları itidale davet ettiği ve gerilimin tırmanmaması için çaba gösterdiği belirtiliyor. Uzmanlar, bu tür olayların, bölgedeki çatışma riskini artırabileceği ve daha geniş çaplı bir istikrarsızlığa yol açabileceği konusunda uyarıda bulunuyor.

İran’ın çelik fabrikasına yönelik olduğu iddia edilen saldırı, bölgedeki gelişmelerin yakından takip edilmesini gerektiriyor. Olayın detayları ve sonuçları hakkında daha fazla bilgi edinildikçe, kamuoyu bilgilendirilmeye devam edilecek. Kaynak: TRT Haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r