FIFA’nın 2026 Dünya Kupası için uyguladığı bilet fiyatlandırma politikası, futbolseverlerden ve ABD Kongresi üyelerinden büyük tepki topluyor. TRT Haber’de yer alan habere göre, turnuvanın final maçları başta olmak üzere birçok kategoride bilet fiyatlarında ciddi artışlar yaşandı.
Özellikle final maçları için belirlenen fiyatlar dikkat çekiyor. Kategori 2 biletleri 5 bin 575 dolardan 7 bin 380 dolara, Kategori 3 biletleri ise 4 bin 185 dolardan 5 bin 585 dolara yükseldi. Bu durum, turnuvanın ‘finansal olarak en dışlayıcı’ olacağı yönündeki endişeleri artırıyor.
FIFA’nın, ABD, Meksika ve Kanada’da düzenlenecek turnuvada ‘dinamik fiyatlandırma’ modelini uygulaması, fiyatlardaki bu artışların temel sebebi olarak gösteriliyor. Talep doğrultusunda anlık olarak değişen bu sistem, bilet fiyatlarının yüksek seviyelerde seyretmesine neden oluyor. ABD Kongresi’nden 69 Demokrat üye, FIFA Başkanı Gianni Infantino’ya yazdıkları mektupta bu durumu eleştirerek, uygulamanın futbolseverleri mağdur ettiğini belirtti.
Açılış ve grup aşaması maçlarında da fiyat artışları gözlemlendi. Örneğin, Meksika – Suudi Arabistan (Açılış) maçının en düşük bilet fiyatı 2 bin 355 dolardan 2 bin 985 dolara, Kanada – Bosna Hersek maçının bilet fiyatı ise 2 bin 170 dolardan 2 bin 240 dolara yükseldi. ABD – Paraguay maçının 12 Haziran’daki açılışında ise sadece en üst kategori biletleri satışta kaldı ve fiyatı 2 bin 735 dolar olarak belirlendi.
Bilet satışları sırasında yaşanan teknik aksaklıklar da tepkileri artırdı. FIFA’nın internet sitesinde yaşanan sorunlar nedeniyle birçok taraftar saatlerce kuyrukta bekledi, bazıları ise yanlış yönlendirmeler nedeniyle bilet alamadı. FIFA, tüm biletlerin henüz satışa sunulmadığını ve 11 Haziran – 19 Temmuz tarihleri arasındaki 104 maç için biletlerin kademeli olarak serbest bırakılacağını açıkladı.
Öte yandan, her katılımcı ülke federasyonuna, en sadık taraftarları için ayrılan sınırlı sayıdaki (yaklaşık 400-700 adet) 60 dolarlık ucuz bilet kontenjanı, genel satışa kıyasla oldukça sınırlı kalması nedeniyle taraftar gruplarının tepkisini çekmeye devam ediyor. Bu durum, futbolseverlerin Dünya Kupası’nı izleme imkanının giderek zorlaştığı yönündeki endişeleri güçlendiriyor.
SAVUNMA SANAYİ
03 Nisan 2026EKONOMİ
03 Nisan 2026SAVUNMA SANAYİ
03 Nisan 2026GÜNDEM
03 Nisan 2026SAVUNMA SANAYİ
03 Nisan 2026GÜNDEM
03 Nisan 2026
1
Donald Trump’tan Küresel Ticarete Yeni Darbe: Tarifeler %15’e Yükseldi
102 kez okundu
2
Altın Fiyatları Denge Arayışında: Rekor Sonrası Dalgalanma ve Gelecek Beklentileri
94 kez okundu
3
Türkiye Otomotiv Pazarı Rekor Kırıyor: Yatırımlar Artarak Devam Edecek
92 kez okundu
4
Sağlık Bakanı Memişoğlu’ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Tıp Bayramı’nda ‘El-Kanun fi’t-Tıbb’ Hediyesi
91 kez okundu
5
Bakan Fidan’dan AP’ye Özel Röportaj: İran, İsrail ve Bölgesel Gelişmeler
86 kez okundu