Balıkesir’in birçok ilçesinde dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağış, günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Özellikle Atatürk Mahallesi’nde yaşanan şiddetli yağışlar nedeniyle toprak kayması meydana geldi, yol çöktü. Olayın ardından bölgeye intikal eden belediye ve polis ekipleri, güvenlik önlemleri aldı.
Edinilen bilgilere göre, Atatürk Mahallesi’nde bir sokakta yaşanan heyelan, asfalt yolda derin yarıklar ve büyük çaplı çökmelere neden oldu. Yağışın şiddetiyle birlikte toprağın kayması sonucu oluşan hasar, bölgedeki ulaşımı da olumsuz etkiledi. Olay yerine hızla ulaşan ekipler, çöken yolun çevresini güvenlik şeridiyle çevirerek vatandaşların güvenliğini sağladı. Bölgede incelemelerde bulunan yetkililer, heyelanın neden olduğu hasarın boyutunu belirlemeye çalışıyor.
Belediye yetkilileri, heyelan bölgesinde bulunan binaların temellerinde herhangi bir risk olup olmadığını belirlemek amacıyla teknik inceleme başlattı. Uzman ekipler tarafından yapılacak detaylı incelemeler sonucunda, binaların güvenliği hakkında kesin bir karar verilecek. Riskli görülen binalar için gerekli önlemlerin alınması planlanıyor.
Sağanak yağışın etkili olduğu bölgelerde, olası yeni toprak kaymalarına karşı da önlemler artırıldı. Vatandaşların can ve mal güvenliğini korumak amacıyla, riskli bölgelerde yaşayanların dikkatli olmaları ve yetkililerin uyarılarını dikkate almaları önem arz ediyor. Yetkililer, yağışların devam etmesi halinde alınacak ek önlemleri değerlendiriyor. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve diğer ilgili kurumlar, bölgedeki gelişmeleri yakından takip ediyor ve vatandaşların mağduriyetini gidermek için çalışmalarını sürdürüyor. [Kaynak: TRT Haber](https://www.trthaber.com/haber/turkiye/balikesirde-saganak-toprak-kaymasina-neden-oldu-940175.html)
SAVUNMA SANAYİ
03 Nisan 2026EKONOMİ
03 Nisan 2026SAVUNMA SANAYİ
03 Nisan 2026GÜNDEM
03 Nisan 2026SAVUNMA SANAYİ
03 Nisan 2026GÜNDEM
03 Nisan 2026
1
Donald Trump’tan Küresel Ticarete Yeni Darbe: Tarifeler %15’e Yükseldi
102 kez okundu
2
Altın Fiyatları Denge Arayışında: Rekor Sonrası Dalgalanma ve Gelecek Beklentileri
94 kez okundu
3
Türkiye Otomotiv Pazarı Rekor Kırıyor: Yatırımlar Artarak Devam Edecek
92 kez okundu
4
Sağlık Bakanı Memişoğlu’ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Tıp Bayramı’nda ‘El-Kanun fi’t-Tıbb’ Hediyesi
91 kez okundu
5
Bakan Fidan’dan AP’ye Özel Röportaj: İran, İsrail ve Bölgesel Gelişmeler
86 kez okundu