Türkiye Cumhuriyeti İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Türkiye’nin barış umutlarını taze tutmaya devam edeceğini vurguladı. Duran, ülkenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, Gazze’den Ukrayna’ya, Kafkasya’dan İran’a kadar birçok farklı coğrafyada hakikatin sesi olduğunu belirtti.
Duran’ın paylaşımında, “Dünya, büyük bir sistem krizi yaşarken Türkiye, Gazze’den Ukrayna’ya, Kafkasya’dan İran’a kadar tüm coğrafyalarda hakikatin sesi oldu. Ülkemiz Sayın Cumhurbaşkanı’mızın liderliğinde, bölgemizde barış ve istikrarı sağlamak için taşın altına yalnızca elini değil, gövdesini de koymaktadır. Türkiye, barış umutlarını taze tutmaya her daim devam edecektir.” ifadelerine yer verildi.
Paylaşımda ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AK Parti TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmanın bir bölümünün yer aldığı bir video da bulunuyor. Bu video, Türkiye’nin dış politika vizyonunu ve barışa yönelik çabalarını destekleyen mesajlar içeriyor.
Türkiye, son yıllarda özellikle bölgesel ve küresel ölçekte yaşanan krizlerde aktif bir rol üstleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde, Türkiye’nin arabuluculuk, diplomasi ve insani yardım alanlarındaki çalışmaları uluslararası arenada takdir topluyor. Türkiye, farklı ülkeler arasındaki diyalogu teşvik ederek, çatışmaların çözümü ve istikrarın sağlanması için çaba gösteriyor.
İletişim Başkanı Duran’ın bu paylaşımı, Türkiye’nin barışa olan bağlılığını ve bu yöndeki kararlılığını bir kez daha gözler önüne seriyor. Türkiye, bölgesinde ve ötesinde barışın tesisi için çalışmalarına ara vermeden devam edeceğinin sinyallerini veriyor. Bu mesaj, Türkiye’nin dış politikasının temel hedeflerinden biri olan barış ve istikrarın korunması yönündeki kararlılığını vurguluyor. Türkiye’nin bu vizyonu, uluslararası ilişkilerde önemli bir rol oynamaya devam edeceğinin de bir göstergesi olarak değerlendirilebilir.
[Kaynak: TRT Haber](https://www.trthaber.com/haber/gundem/burhanettin-duran-turkiye-baris-umutlarini-taze-tutmaya-her-daim-devam-edecek-940149.html)
SAVUNMA SANAYİ
03 Nisan 2026EKONOMİ
03 Nisan 2026SAVUNMA SANAYİ
03 Nisan 2026GÜNDEM
03 Nisan 2026SAVUNMA SANAYİ
03 Nisan 2026GÜNDEM
03 Nisan 2026
1
Donald Trump’tan Küresel Ticarete Yeni Darbe: Tarifeler %15’e Yükseldi
102 kez okundu
2
Altın Fiyatları Denge Arayışında: Rekor Sonrası Dalgalanma ve Gelecek Beklentileri
94 kez okundu
3
Türkiye Otomotiv Pazarı Rekor Kırıyor: Yatırımlar Artarak Devam Edecek
92 kez okundu
4
Sağlık Bakanı Memişoğlu’ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Tıp Bayramı’nda ‘El-Kanun fi’t-Tıbb’ Hediyesi
91 kez okundu
5
Bakan Fidan’dan AP’ye Özel Röportaj: İran, İsrail ve Bölgesel Gelişmeler
86 kez okundu