Tarım ve Orman Bakanlığı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, 7-11 Nisan tarihleri arasında Türkiye’nin bazı bölgelerinde beklenen olumsuz hava koşullarının, tarımsal faaliyetler için risk oluşturabileceği uyarısında bulundu. Bakanlık, üreticilerin olası zararları en aza indirmek için gerekli tedbirleri almasının kritik önem taşıdığını vurguladı.
Bakanlığın açıklamasında, zirai don riskine karşı alınması gereken önlemlere dikkat çekilerek, tarımsal üretimin sürekliliğinin sağlanması ve olası kayıpların en aza indirilmesi hedeflendiği belirtildi. Bu kapsamda, üreticilerin özellikle don olaylarına karşı hazırlıklı olmaları ve gerekli koruma yöntemlerini uygulamaları gerektiği ifade edildi.
Bakanlık, olası olumsuz hava koşullarından etkilenen üreticilerin, zararların tespiti için Tarım ve Orman İl/İlçe Müdürlükleri ile ivedilikle iletişime geçmelerini istedi. Ayrıca, tarım sigortası bulunan üreticilerin, hasar ihbarları için vakit kaybetmeden TARSİM (Tarım Sigortaları Havuzu) kanallarına başvurmaları gerektiği hatırlatıldı.
Bakanlık açıklamasında, “Tarımsal üretim faaliyetlerinin sürekliliğinin korunması ve olası kayıpların asgari düzeye indirilmesi amacıyla üreticilerimizin zirai don riskine karşı gerekli tedbirleri almaları önem arz etmektedir.” ifadelerine yer verildi. Bakanlık, üretim sürecinin her aşamasında olduğu gibi, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı da tüm imkanlarıyla üreticilerin yanında olduğunu belirtti.
Türkiye’nin farklı bölgelerinde görülecek olumsuz hava koşulları, özellikle ilkbahar döneminde tarımsal faaliyetleri olumsuz etkileyebilir. Zirai don, özellikle meyve ağaçları ve sebze üretimi için büyük risk oluşturur. Bu nedenle, üreticilerin don riskine karşı erken tedbirler almaları, ürün kayıplarını minimize etmek açısından büyük önem taşır.
Bakanlığın bu uyarısı, üreticilere yönelik farkındalığı artırmayı ve olası zararların önüne geçmeyi amaçlamaktadır. Üreticilerin, Bakanlığın yönlendirmeleri doğrultusunda hareket etmeleri, hem kendi gelirlerini korumaları hem de ülke ekonomisine katkı sağlamaları açısından kritik öneme sahiptir.
Kaynak: TRT Haber
SAVUNMA SANAYİ
07 Nisan 2026EKONOMİ
07 Nisan 2026SAVUNMA SANAYİ
07 Nisan 2026GÜNDEM
07 Nisan 2026SAVUNMA SANAYİ
07 Nisan 2026GÜNDEM
07 Nisan 2026
1
Donald Trump’tan Küresel Ticarete Yeni Darbe: Tarifeler %15’e Yükseldi
111 kez okundu
2
Türkiye Otomotiv Pazarı Rekor Kırıyor: Yatırımlar Artarak Devam Edecek
99 kez okundu
3
Altın Fiyatları Denge Arayışında: Rekor Sonrası Dalgalanma ve Gelecek Beklentileri
98 kez okundu
4
Türkiye’den Kakao İhracatında Rekor: 5 Yılda %114,7 Artış
95 kez okundu
5
Sağlık Bakanı Memişoğlu’ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Tıp Bayramı’nda ‘El-Kanun fi’t-Tıbb’ Hediyesi
94 kez okundu