DOLAR 44,5906 0%
EURO 51,5301 0.09%
ALTIN 6.663,54-0,60
BITCOIN 31089903.79522%
Mersin
17°

AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney’in İddianamesi İBB Yolsuzluk Davasıyla Birleştirildi: Tutukluluk Devam Ediyor
5 okunma

Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney’in İddianamesi İBB Yolsuzluk Davasıyla Birleştirildi: Tutukluluk Devam Ediyor

ABONE OL
6 Nisan 2026 21:13
Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney’in İddianamesi İBB Yolsuzluk Davasıyla Birleştirildi: Tutukluluk Devam Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Habertürk’ten Ceylan Sever’in haberine göre, Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney hakkındaki iddianame, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yargılamasının yapıldığı mahkeme tarafından kabul edilerek dava dosyasıyla birleştirildi. Bu kararla birlikte İnan Güney, İBB yolsuzluk davasında da hakim karşısına çıkacak.

İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, mahkeme heyeti tensip zaptında önemli kararlar aldı. Buna göre, İnan Güney, Özel Kalem Müdürü Seyhan Özcan ve eniştesi İsmail Akkaya’nın tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. Diğer tutuksuz sanıkların ise adli kontrol tedbirlerinin sürmesine hükmedildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney’in yanı sıra Özel Kalem Müdürü Seyhan Özcan, ablası Sabriye Akkaya, eniştesi İsmail Akkaya, şoförü Deniz Göleli ve koruması Veysel Eren Güven hakkında çeşitli suçlamalar yer alıyor. İddianamede, sanıkların “Suç İşlemek Amacıyla Kurulan Örgüte Üye Olmamakla Birlikte Yardım Etme” ve “Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Zararına Dolandırıcılık” suçlarından yargılandığı belirtiliyor. Tüm sanıklar için ayrı ayrı 12 yıl 8 aydan 35 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

İddianamenin İBB “yolsuzluk” davasıyla birleştirilmesi talebi, mahkeme tarafından değerlendirilerek kabul edildi. Bu gelişme, davanın seyrini ve sanıkların geleceğini etkileyebilecek önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Birleştirme kararı, yargılamanın tek bir çatı altında yürütülmesini sağlayarak delillerin daha etkin bir şekilde değerlendirilmesine olanak tanıyacak.

Öte yandan, İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, jandarma tarafından 25 ilde silah kaçakçılarına ve ruhsatsız silah bulunduranlara yönelik düzenlenen operasyonlarda önemli başarılar elde edildi. Operasyonlar sonucunda 404 şüpheli yakalanırken, 396 adet ruhsatsız silah ele geçirildi. Bu operasyonlar, kamu güvenliğinin sağlanması ve suçla mücadele kapsamında yürütülen çalışmaların bir parçası olarak değerlendiriliyor.

Bu gelişmeler, hem yerel yönetimlerdeki yolsuzluk iddiaları hem de ülke genelindeki güvenlik önlemleri açısından önemli bir gündem oluşturuyor. İBB yolsuzluk davasının seyrini etkileyecek olan bu birleşme kararı ve diğer gelişmeler, kamuoyu tarafından yakından takip edilmeye devam edilecek.

Kaynak: Habertürk

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r