Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde faaliyet gösteren bir fabrikada meydana gelen ve 3 işçinin hayatını kaybettiği feci olayla ilgili yürütülen soruşturmada yeni gelişmeler yaşandı. AA’da yer alan habere göre, çelik ve sac üretimi yapan fabrikada 5 Nisan’da meydana gelen olayda, yüksekten düşen 4 işçiden 3’ü yaşamını yitirmişti. Olayla ilgili gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Dilovası Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, fabrika bünyesinde görevli bölüm müdürü M.G., mühendis Ç.Ş. ve iş sağlığı ve güvenliği uzmanı H.G. gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Nöbetçi hakimlik tarafından sorgulanan şüpheliler, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Olay, 5 Nisan’da Dilovası’nda faaliyet gösteren bir fabrikada meydana geldi. Fabrikada çalışan 4 işçi, yaklaşık 10 metre yükseklikten düşerek ağır yaralandı. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırılan işçilerden Tamer Aydoğdu, Resul Kardaş ve Şah İsmail Mayda, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Yaralı olarak kurtulan Tarık Korkmaz ise Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki tedavisinin ardından taburcu edildi.
Olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında, iş güvenliği ihmali ve tedbirsizlik iddiaları üzerinde duruluyor. Tutuklanan şüphelilerin, bu ihmallerdeki rolleri ve sorumlulukları detaylı bir şekilde araştırılıyor. Soruşturma, olayın tüm yönleriyle aydınlatılması ve sorumluların cezalandırılması amacıyla devam ediyor. Bu tür iş kazalarının önüne geçilmesi için iş güvenliği standartlarının titizlikle uygulanması ve denetlenmesi büyük önem taşıyor. Bu acı olay, iş sağlığı ve güvenliği konusundaki eksikliklerin bir kez daha gözler önüne serilmesi ve gerekli önlemlerin ivedilikle alınması gerektiğini gösteriyor. Olayla ilgili gelişmeler yakından takip edilmeye devam ediyor.
SAVUNMA SANAYİ
09 Nisan 2026EKONOMİ
09 Nisan 2026SAVUNMA SANAYİ
09 Nisan 2026GÜNDEM
09 Nisan 2026SAVUNMA SANAYİ
09 Nisan 2026GÜNDEM
09 Nisan 2026
1
Türk Savunma Sanayii Şirketleri, Dünyanın En Büyükleri Arasında Yükselişte
4253 kez okundu
2
Anahat Holding ve Gain Medya’ya Operasyon: Gözaltılar ve Kayyum Ataması
1921 kez okundu
3
Ahmet Çakar Hakkında MASAK Raporu: Milyonlarca Liralık Şüpheli Para Akışı İddiası
1882 kez okundu
4
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Türk Dünyası Vizyon Belgesi Açıklaması
1844 kez okundu
5
Konut Fiyatlarında 21 Ay Sonra Reel Artış Kaydedildi
1839 kez okundu