İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nun karşısındaki salonda görülen ve kamuoyunda yakından takip edilen davanın 17. duruşması gerçekleştirildi. Duruşmaya, tutuklu yargılanan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık ve eski CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu’nun yanı sıra çok sayıda sanık katıldı. CHP’li milletvekilleri ve sanık yakınları da duruşmayı izledi.
Duruşmada, Cumhuriyet savcısının, İmamoğlu’nun yargı mensuplarına yönelik sözlerine tepki göstermesi dikkat çekti. Savcı, İmamoğlu’na yönelik olarak, “İddia makamı hakkında beyanlarınıza dikkat edin. Yargılamaya gölge düşüren, savcılık makamını baskı altına almaya çalışan beyanlardan vazgeçin. Haddinizi aşmayın. Haddinizi bildiririz.” ifadelerini kullandı. Bu sözlere, İmamoğlu’nun avukatları sert tepki gösterdi.
Mahkeme başkanı, daha sonra İBB’de yazılım koordinatörü olarak görev yapan tutuklu sanık Emrah Yüksel’i kürsüye çağırdı. İmamoğlu, Yüksel’in çapraz sorgusunda, iddianamede “örgüt yöneticisi” olarak yer alan Hüseyin Gün’ü tanıyıp tanımadığını sordu. Yüksel’in “hayır” cevabını vermesi üzerine İmamoğlu, iddia makamını sert bir dille eleştirdi. İmamoğlu, “Bu nasıl bir örgüt ki örgüt üyesi yöneticiyi tanımıyor. Bu bir siyasi davadır, çökmüştür. Çöken bir makam daha vardır, o da iddia makamıdır.” şeklinde konuştu. İmamoğlu ayrıca, Yüksel’in 6-7 aydır iddia makamı nedeniyle evlatlarından uzak olduğunu belirterek, davanın mağdurlarından biri olduğunu vurguladı.
Duruşma, Yüksel’in çapraz sorgusuyla devam ederken, Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney’in de aralarında bulunduğu 3’ü tutuklu 7 sanık hakkında hazırlanan iddianamenin birleştirilmesiyle davadaki sanık sayısı 414’e yükseldi. Dava, siyasi çevreler ve kamuoyu tarafından yakından takip edilmeye devam ediyor.
Kaynak: TRT Haber
SAVUNMA SANAYİ
07 Nisan 2026EKONOMİ
07 Nisan 2026SAVUNMA SANAYİ
07 Nisan 2026GÜNDEM
07 Nisan 2026SAVUNMA SANAYİ
07 Nisan 2026GÜNDEM
07 Nisan 2026
1
Donald Trump’tan Küresel Ticarete Yeni Darbe: Tarifeler %15’e Yükseldi
111 kez okundu
2
Türkiye Otomotiv Pazarı Rekor Kırıyor: Yatırımlar Artarak Devam Edecek
99 kez okundu
3
Türkiye’den Kakao İhracatında Rekor: 5 Yılda %114,7 Artış
98 kez okundu
4
Altın Fiyatları Denge Arayışında: Rekor Sonrası Dalgalanma ve Gelecek Beklentileri
98 kez okundu
5
Sağlık Bakanı Memişoğlu’ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Tıp Bayramı’nda ‘El-Kanun fi’t-Tıbb’ Hediyesi
95 kez okundu