DOLAR 44,6126 0.09%
EURO 51,6771 0.36%
ALTIN 6.667,670,10
BITCOIN 3037895-2.3529%
Mersin
17°

AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

Sivas’ta İnşaat Faciası: Devrilen Beton Pompasının Çarptığı İşçi Hayatını Kaybetti
17 okunma

Sivas’ta İnşaat Faciası: Devrilen Beton Pompasının Çarptığı İşçi Hayatını Kaybetti

ABONE OL
7 Nisan 2026 16:34
Sivas’ta İnşaat Faciası: Devrilen Beton Pompasının Çarptığı İşçi Hayatını Kaybetti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sivas’ta meydana gelen acı bir olayda, bir inşaat işçisi hayatını kaybetti. AA’nın haberine göre, olay Ahmet Turan Gazi Mahallesi’nde bulunan bir fabrika inşaatında gerçekleşti. 23 yaşındaki kalıp ustası Bekir Can Kadaş, beton pompası devrilmesi sonucu meydana gelen kazada yaşamını yitirdi.

Olay, inşaat alanında çalışmakta olan Kadaş’a beton pompasının çarpmasıyla başladı. Çarpmanın etkisiyle dengesini kaybeden genç işçi, beton dökülen kalıbın içine düştü. Ağır yaralanan Kadaş’a ilk müdahale olay yerinde yapıldı. İhbar üzerine olay yerine intikal eden sağlık ekipleri, yaralıyı Sivas Numune Hastanesi’ne kaldırdı. Ancak, yapılan tüm müdahalelere rağmen Bekir Can Kadaş kurtarılamadı.

Kadaş’ın cenazesi, otopsi yapılmak üzere Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, kazanın nedeni ve sorumlularının belirlenmesi için çalışmalar devam ediyor.

Bu üzücü olay, iş güvenliği konusunun önemini bir kez daha gözler önüne serdi. İnşaat sektöründe çalışanların güvenliğini sağlamak için gerekli önlemlerin alınması ve denetimlerin sıkılaştırılması büyük önem taşıyor. Benzer olayların yaşanmaması için tüm yetkililerin ve ilgili kurumların üzerine düşeni yapması gerekiyor.

Öte yandan, İstanbul Levent’te bulunan İsrail Başkonsolosluğu önünde silah sesleri duyulduğu bilgisi de alındı. Habertürk’ten Mustafa Şekeroğlu ve Ceylan Sever’in haberine göre, olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Ancak bu olayla ilgili detaylar henüz netleşmedi ve gelişmeler takip ediliyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r