DOLAR 44,5358 -0.16%
EURO 52,0632 0.55%
ALTIN 6.849,541,49
BITCOIN 31889313.69311%
Mersin
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

Ekrem İmamoğlu’na Yönelik ‘Yolsuzluk’ Davasında 18. Duruşma: Tahliyeler ve Yeni Gelişmeler
10 okunma

Ekrem İmamoğlu’na Yönelik ‘Yolsuzluk’ Davasında 18. Duruşma: Tahliyeler ve Yeni Gelişmeler

ABONE OL
8 Nisan 2026 10:59
Ekrem İmamoğlu’na Yönelik ‘Yolsuzluk’ Davasında 18. Duruşma: Tahliyeler ve Yeni Gelişmeler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan ve tutuklanan Ekrem İmamoğlu’na yönelik yürütülen ‘Yolsuzluk’ soruşturmasında kritik bir aşamaya gelindi. DHA’nın haberine göre, 11 Kasım 2025 tarihinde tamamlanan soruşturma sonucunda hazırlanan 3 bin 809 sayfalık iddianame, İmamoğlu’nun ‘örgüt lideri’ olmakla suçlandığını ortaya koyuyor. İddianamede, İmamoğlu’nun ‘Suç işlemek amacıyla örgüt kurma’, ‘Rüşvet’, ‘Suç gelirlerinin aklanması’ gibi çeşitli suçlardan yargılandığı belirtiliyor. Toplamda 142 eylemle suçlanan İmamoğlu için 828 yıl 2 aydan 2 bin 352 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Davanın 18. duruşması, İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Silivri’de bulunan Marmara Açık Cezaevi Yerleşkesi’ndeki binada devam ediyor. Duruşmaların haftanın 4 günü yapıldığı ve mahkeme başkanının saat 22.00’ye kadar duruşmalara devam edebileceğini belirttiği öğrenildi. İlk duruşma 9 Mart Pazartesi günü görülürken, bugüne kadar 20 kişinin savunması alındı. Geçtiğimiz celsede, aralarında İBB Özel Kalem Müdürü Kadriye Kasapoğlu’nun da bulunduğu 17 sanığın tahliyesine karar verilmişti.

Öte yandan, görevinden uzaklaştırılan Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney’in de aralarında bulunduğu 3’ü tutuklu 7 sanık hakkında hazırlanan yeni bir iddianame, İBB ‘Yolsuzluk’ davasının dosyasıyla birleştirildi. Güney, iddianamenin kabulüyle birlikte İBB dosyasında sanık olarak yer aldı.

Bu gelişmelerin yanı sıra, Aksaray’da meydana gelen bir olayda, iki grup arasında çıkan ‘yan bakma’ tartışması sonucu 24 yaşındaki Murat A., kardeşi 26 yaşındaki Çağrı A. ve annesi 46 yaşındaki Fatma A. yaralandı. Anne ve iki çocuğunu darp eden 28 yaşındaki Kerim A. gözaltına alındı. Dava süreci, hem İmamoğlu’na yönelik suçlamalar hem de diğer sanıkların durumu açısından önemli gelişmelere sahne oluyor. Kamuoyu, duruşmaların sonuçlarını ve gelişmelerini yakından takip ediyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r