Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, Dawn gazetesinde yer alan habere göre, ulusa sesleniş konuşmasında, İran ile ABD arasındaki müzakerelere ve ülkedeki güncel akaryakıt fiyatlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İslamabad’da gerçekleştirilecek görüşmelerin, bölgedeki barış için kritik bir dönüm noktası olabileceğine işaret etti.
Başbakan Şerif, İran ile ABD arasında yapılması planlanan görüşmeleri “tarihi bir fırsat” olarak nitelendirerek, diplomasi ve müzakerelerin savaşın önüne geçmesi gerektiğini vurguladı. “Yarın her iki ülkenin de (ABD ve İran) liderleri bizim davetimiz üzerine müzakere etmek için İslamabad’da olacak. Pakistan görüşmelerin başarıya ulaşması için elinden gelenin en iyisini yapacak ki bu zor bir iş. Sonuç Allah’ın elinde.” ifadelerini kullandı.
Şerif, İran ve Pakistan’a barışın sağlanması için görüşmeyi ve 2 haftalık ateşkesi kabul ettikleri için teşekkür etti. Pakistan’ın bu görüşmelere ev sahipliği yapmasının, sadece ülke için değil, tüm Müslüman dünyası için gurur verici bir an olduğunu belirtti. İslamabad’daki görüşmelerin ardından tarafların müzakerelere devam edip etmeyeceğine dikkat çeken Şerif, “Görüşmelerin bu aşaması, kalıcı bir ateşkes arayışı için tamam ya da devam anıdır.” şeklinde konuştu.
Ulusa sesleniş konuşmasında, Pakistan halkını da yakından ilgilendiren akaryakıt fiyatlarına da değinen Şerif, mazotun litre fiyatının 135 rupi (0,48 dolar), benzinin ise 12 rupi (0,04 dolar) daha ucuza satılacağını duyurdu. Hükümetin akaryakıt fiyatlarına yönelik girişimlerinin devam edeceğini belirten Şerif, vatandaşların yaşam standartlarını iyileştirmeye yönelik çabaların süreceğini ifade etti. Başbakan Şerif’in bu açıklamaları, hem dış politika hem de iç politika açısından önemli mesajlar içeriyor. İslamabad’daki görüşmelerin sonuçları, bölgedeki dengeler ve Pakistan’ın geleceği için belirleyici olacak. Hükümetin akaryakıt fiyatlarına yönelik attığı adımlar ise, ekonomik istikrarın sağlanması ve halkın refahının artırılmasına yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. [Kaynak: Dawn Gazetesi]
SAVUNMA SANAYİ
11 Nisan 2026EKONOMİ
11 Nisan 2026SAVUNMA SANAYİ
11 Nisan 2026GÜNDEM
11 Nisan 2026SAVUNMA SANAYİ
11 Nisan 2026GÜNDEM
11 Nisan 2026
1
Donald Trump’tan Küresel Ticarete Yeni Darbe: Tarifeler %15’e Yükseldi
117 kez okundu
2
Türkiye’den Kakao İhracatında Rekor: 5 Yılda %114,7 Artış
115 kez okundu
3
Altın Fiyatları Denge Arayışında: Rekor Sonrası Dalgalanma ve Gelecek Beklentileri
100 kez okundu
4
Türkiye Otomotiv Pazarı Rekor Kırıyor: Yatırımlar Artarak Devam Edecek
100 kez okundu
5
Sağlık Bakanı Memişoğlu’ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Tıp Bayramı’nda ‘El-Kanun fi’t-Tıbb’ Hediyesi
95 kez okundu