Sabri Ülker Vakfı’nın, küresel vizyonu çerçevesinde düzenlediği 10. Geleceğin Bilim Lideri Ödülü’nü Şili Üniversitesi Tıp Fakültesi Beslenme Bölümü’nden biyokimyager Maria Elsa Pando San Martin kazandı. Ödül, bilimsel araştırmaların toplum sağlığına katkısını teşvik etmeyi amaçlıyor.
San Martin’in ödül kazanan çalışması, “Döngüsel Beslenme” yaklaşımıyla sağlık ve sürdürülebilirliği bir araya getiriyor. Proje, tarımsal bir atık olan patates kabuklarını kullanarak, yutma güçlüğü çeken yaşlı bireyler için ağızda hızla dağılan ve yüksek emilime sahip bir Vitamin B12 taşıyıcı sistemi (film) geliştiriyor. Bu yenilikçi film, Vitamin B12’nin doğrudan emilimini sağlayarak 60 saniyeden kısa sürede çözünüyor.
İstanbul’da düzenlenen ödül töreninde San Martin’e ödülünü Sabri Ülker Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Yahya Ülker takdim etti. Törende konuşan Murat Ülker, Ülker ailesi olarak bilime ve insanlığa hizmet edenleri desteklemekten gurur duyduklarını belirtti. Murat Ülker, kurucuları Sabri Ülker’in insanlığa fayda sağlama ilkesini temel aldıklarını vurgulayarak, vakfın kurumsallaşma sürecine ve gelecek nesillere duyduğu güveni dile getirdi.
Yahya Ülker ise, vakfın insan sağlığına katkı sağlayan çalışmaları destekleme hedefini bir adım öteye taşıdıklarını ifade etti. Bilimin, gıda, beslenme, sürdürülebilirlik ve yaşam kalitesi gibi konularda insanlığın karşılaştığı sorunlara çözüm bulmada kritik bir rol oynadığını belirten Ülker, Sabri Ülker Vakfı olarak bu alandaki çalışmaları desteklemeye devam edeceklerini söyledi. Habertürk’teki habere göre, Sabri Ülker Vakfı, 2009 yılından bu yana bu alanda önemli çalışmalara imza atıyor.
SAVUNMA SANAYİ
10 Nisan 2026EKONOMİ
10 Nisan 2026SAVUNMA SANAYİ
10 Nisan 2026GÜNDEM
10 Nisan 2026SAVUNMA SANAYİ
10 Nisan 2026GÜNDEM
10 Nisan 2026
1
Togg Bayilik Sistemine Geçiyor: İlk Etapta Beş İl Hedefte
4818 kez okundu
2
Ekonomist Eryılmaz’dan Kritik Piyasa Değerlendirmesi: Borsa İstanbul’da Baskı Sürüyor, Altın ve Gümüşte Dalgalanma Uyarısı
4217 kez okundu
3
Turizm Sektöründe 138 Milyon Lira Ceza
3398 kez okundu
4
BRICS+ Moda Zirvesi: Türk Modasının Küresel Etkisinin Artırılması
2863 kez okundu
5
Merkez Bankası Faiz Kararını Açıkladı: Politika Faizi İndirildi
2844 kez okundu