DOLAR 44,6304 0.11%
EURO 52,5769 0.46%
ALTIN 6.811,84-0,26
BITCOIN 32811490.56532%
Mersin
17°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

İletişim Başkanı Burhanettin Duran’dan Netanyahu’ya Sert Tepki: ‘Soykırımcı ve Suçlu’
17 okunma

İletişim Başkanı Burhanettin Duran’dan Netanyahu’ya Sert Tepki: ‘Soykırımcı ve Suçlu’

ABONE OL
11 Nisan 2026 23:15
İletişim Başkanı Burhanettin Duran’dan Netanyahu’ya Sert Tepki: ‘Soykırımcı ve Suçlu’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya sert tepki gösterdi. Duran, Netanyahu’yu Gazze’de soykırım gerçekleştirmekle ve bölgede birçok ülkeye saldırmakla suçladı. Paylaşımında, Netanyahu’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef almasını ise ‘çaresizlik’ olarak değerlendirdi.

Duran’ın açıklamaları, Netanyahu’nun bölgedeki eylemlerine yönelik Türkiye’nin tutumunu bir kez daha ortaya koydu. Duran, Netanyahu’nun ‘hakkında tutuklama kararları bulunan, dostu kalmamış bir suçlu’ olduğunu ifade etti. Netanyahu’nun siyasi varlığını sürdürme stratejisi olarak bölgeyi kaos ve çatışmaya sürüklediğini savunan Duran, Netanyahu’nun ahlaki değerlere ve başkalarına ders verecek meşruiyete sahip olmadığını vurguladı.

Duran, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

‘Gazze’de soykırım gerçekleştiren ve bölgede yedi ülkeye saldıran Netanyahu, çaresizlik içinde Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef almaya cüret etmektedir. Netanyahu, hakkında tutuklama kararları bulunan, dostu kalmamış bir suçludur. Siyasi varlığını sürdürme stratejisi olarak bölgeyi kaos ve çatışmaya sürüklemektedir. Herkes Netanyahu’nun ahlaki değerlere ve başkalarına ders verecek meşruiyete sahip olmadığını bilmektedir. İnsanlığa karşı işlediği suçlardan er ya da geç hesap verecektir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye, daha adil, daha huzurlu ve daha güvenli bir dünya için zalimlere karşı mücadelesini sürdürmeye devam edecektir.’

Duran’ın açıklamaları, Türkiye’nin Filistin meselesine ve İsrail’in bölgedeki politikalarına yönelik eleştirel tutumunun bir yansıması olarak değerlendiriliyor. Türkiye, Filistin davasına verdiği destekle biliniyor ve İsrail’in Gazze’deki eylemlerini sıklıkla kınamıştı. Bu açıklama, Türkiye’nin bölgedeki gelişmelerle ilgili duruşunu bir kez daha teyit ediyor.

İletişim Başkanı’nın açıklamaları, uluslararası kamuoyunda da yankı buldu. Birçok ülke ve kuruluş, İsrail’in Gazze’deki eylemlerine yönelik endişelerini dile getirmişti. Türkiye’nin bu konudaki tutumu, uluslararası arenada da dikkatle takip ediliyor.

Bu haber, TRT Haber’den alınmıştır. Kaynak: https://www.trthaber.com/haber/gundem/iletisim-baskani-durandan-netanyahuya-tepki-941337.html

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r