DOLAR 44,6304 0.11%
EURO 52,5769 0.46%
ALTIN 6.811,84-0,26
BITCOIN 3188117-2.74032%
Mersin
15°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Diyarbakır’da Kayıp Zihinsel Engelli Salih Ertaş’ın Cesedi Bulundu: Acı Son
16 okunma

Diyarbakır’da Kayıp Zihinsel Engelli Salih Ertaş’ın Cesedi Bulundu: Acı Son

ABONE OL
12 Nisan 2026 22:06
Diyarbakır’da Kayıp Zihinsel Engelli Salih Ertaş’ın Cesedi Bulundu: Acı Son
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde, 8 Şubat’tan beri kayıp olan zihinsel engelli Salih Ertaş’ın (isim değiştirilebilir) cesedi bulundu. Çağlayan Mahallesi’nde ikamet eden Ertaş, Dereboyu mezrasına misafirliğe gitmek üzere evden ayrıldıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamamıştı. Ailesinin ihbarı üzerine başlatılan arama çalışmaları, 23 gün sürmüş ancak herhangi bir ize rastlanmamıştı. Ancak, arama çalışmalarının sonlandırılmasından kısa bir süre sonra acı haber geldi.

Edinilen bilgilere göre, Ertaş’ın evine yaklaşık 7 kilometre uzaklıkta, hareketsiz yatan bir kişi ihbarı üzerine jandarma ekipleri olay yerine intikal etti. Olay yerinde yapılan incelemede, baş kısmı olmayan bir erkek cesedi bulundu. Cesedin üzerinde bulunan kıyafetler ve eşyalar, ilk incelemelerde kayıp Salih Ertaş’a ait olabileceği yönünde işaretler verdi. Kimlik tespiti ve kesin ölüm nedeninin belirlenmesi amacıyla ceset, Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Arama çalışmalarına AFAD, Kulp Belediyesi, Kayapınar Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne bağlı arama kurtarma ekipleri, polis ve jandarma ekipleri olmak üzere yüzlerce personel katılmıştı. Zorlu arazi koşullarına rağmen yürütülen çalışmalar, Ertaş’a ulaşma umudunu koruyordu. Ancak, 3 Mart’ta çalışmalar sonuçsuz kalınca sonlandırılmıştı.

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, jandarma ekipleri cesedin bulunduğu bölgede detaylı incelemelerde bulundu. Olayın aydınlatılması ve Ertaş’ın ölüm nedeninin ortaya çıkarılması için çalışmalar devam ediyor. Acı haberi alan Ertaş ailesi ve yakınları büyük üzüntü yaşadı. Olay, bölgede derin bir üzüntüye neden olurken, yetkililer soruşturmanın tüm yönleriyle yürütüleceğini belirtti.

Haberin görselleri DHA tarafından servis edilmiştir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r