DOLAR 44,6304 0.11%
EURO 52,5769 0.46%
ALTIN 6.811,84-0,26
BITCOIN 3166131-3.12758%
Mersin
15°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Yapı Kredi Plaza Saldırısı Soruşturmasında Gözaltılar Devam Ediyor: Yeni Bir Şüpheli Yakalandı
16 okunma

Yapı Kredi Plaza Saldırısı Soruşturmasında Gözaltılar Devam Ediyor: Yeni Bir Şüpheli Yakalandı

ABONE OL
12 Nisan 2026 18:11
Yapı Kredi Plaza Saldırısı Soruşturmasında Gözaltılar Devam Ediyor: Yeni Bir Şüpheli Yakalandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü, Levent Mahallesi Cömert Sokak’ta bulunan Yapı Kredi Plaza önündeki polis noktasına yönelik terör saldırısı soruşturması kapsamında yeni gelişmeler yaşanıyor. Anadolu Ajansı’nda yer alan habere göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, soruşturma çerçevesinde Kocaeli’de bir şüpheliyi daha gözaltına aldı.

Saldırının failleri olduğu tespit edilen Onur Çelik ve Ahmet İmrak’ın tedavileri sürerken, daha önce düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan diğer şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor. Bu kapsamda, olaya karışan kişilerin bağlantılarının ve eylemlerinin tüm yönleriyle aydınlatılması hedefleniyor.

Soruşturmada gelinen son noktada, gözaltına alınan ve emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 12 şüpheliden 9’u tutuklandı. Şüpheliler, çıkarıldıkları hakimlikçe terör örgütüne üye olmak, yardım ve yataklık etmek gibi suçlamalarla karşı karşıya bulunuyor. Tutuklanan şüphelilerin yanı sıra, 2 şüpheli hakkında adli kontrol hükümleri uygulanırken, 1 şüpheli ise savcılıktaki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin sayısı artarken, emniyet güçleri, olayın arkasındaki tüm bağlantıları ortaya çıkarmak için çalışmalarına devam ediyor. Gözaltına alınan yeni şüphelinin sorgusu ve diğer şüphelilerle olan ilişkisi de araştırılıyor. Soruşturmanın detayları ve yeni gelişmeler kamuoyuyla paylaşılmaya devam edecek.

Bu gelişmeler, terörle mücadeledeki kararlılığın bir göstergesi olarak değerlendiriliyor. Güvenlik güçleri, benzer saldırıların tekrarlanmaması ve suçluların en kısa sürede adalete teslim edilmesi için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Haberin kaynağı: Habertürk

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r