Dışişleri Bakanlığı (DMM), Türkiye’nin İsrail’e yönelik işgal tehdidinde bulunduğu yönündeki iddiaları kesin bir dille yalanladı. DMM’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, bu tür iddiaların asılsız olduğu ve bölgesel istikrara zarar vermeyi amaçladığı vurgulandı.
Açıklamada, Cumhurbaşkanı’na atfen bazı medya organları ve sosyal medya platformlarında yer alan iddiaların gerçeklerle örtüşmediği belirtildi. Türkiye Cumhuriyeti’nin asırlara dayanan devlet geleneği ve vizyonu gereği, her zaman bölgemiz başta olmak üzere tüm coğrafyalarda barışın tesisi için öncü rol üstlendiği ifade edildi.
DMM açıklamasında, Türkiye’nin bölgesel krizlerin ve anlaşmazlıkların çözümünde uluslararası hukuku ve diplomasiyi öncelediği, gerilimi tırmandıran değil, düşüren bir tutum sergilediği vurgulandı. Cumhurbaşkanı liderliğinde Türkiye’nin, herhangi bir ayrım gözetmeksizin bölge halklarının huzur, güven ve refah içinde yaşamasını öncelediği belirtildi.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye, herhangi bir ayrım gözetmeksizin bölge halklarının huzur, güven ve refah içinde yaşamasını öncelemektedir. Türkiye’nin mücadelesini ve insani duruşunu çarpıtarak sunmaya çalışan manipülatif içeriklere itibar edilmemelidir. Ülkemiz, dün olduğu gibi bugün de bölgesinde adaletin, barışın ve sağduyunun sesi olmaya devam edecektir.”
DMM, bu tür manipülasyonlara karşı duyarlı olunması ve Türkiye’nin bölgesel barışa yönelik çabalarının çarpıtılmaması gerektiği konusunda kamuoyunu uyardı. Türkiye’nin, bölgedeki istikrarın sağlanması ve çatışmaların son bulması için gösterdiği çabaların devam edeceği belirtildi.
Haber kaynağı: TRT Haber
SAVUNMA SANAYİ
13 Nisan 2026EKONOMİ
13 Nisan 2026SAVUNMA SANAYİ
13 Nisan 2026GÜNDEM
13 Nisan 2026SAVUNMA SANAYİ
13 Nisan 2026GÜNDEM
13 Nisan 2026
1
Donald Trump’tan Küresel Ticarete Yeni Darbe: Tarifeler %15’e Yükseldi
119 kez okundu
2
Türkiye’den Kakao İhracatında Rekor: 5 Yılda %114,7 Artış
118 kez okundu
3
Altın Fiyatları Denge Arayışında: Rekor Sonrası Dalgalanma ve Gelecek Beklentileri
103 kez okundu
4
Türkiye Otomotiv Pazarı Rekor Kırıyor: Yatırımlar Artarak Devam Edecek
102 kez okundu
5
Sağlık Bakanı Memişoğlu’ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Tıp Bayramı’nda ‘El-Kanun fi’t-Tıbb’ Hediyesi
97 kez okundu