DOLAR 44,7122 0.2%
EURO 52,6025 0.23%
ALTIN 6.812,610,01
BITCOIN 32344071.77025%
Mersin
17°

AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

Emniyet Teşkilatı’nın Hava Gücü Artıyor: AKSUNGUR, ATAK ve T-70 İHA’lar Envantere Katıldı
16 okunma

Emniyet Teşkilatı’nın Hava Gücü Artıyor: AKSUNGUR, ATAK ve T-70 İHA’lar Envantere Katıldı

ABONE OL
13 Nisan 2026 20:45
Emniyet Teşkilatı’nın Hava Gücü Artıyor: AKSUNGUR, ATAK ve T-70 İHA’lar Envantere Katıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankara – İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın katılımıyla gerçekleşen törenle, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından yerli imkanlarla üretilen AKSUNGUR insansız hava aracı , ATAK taarruz helikopteri ve T-70 genel maksat helikopteri, Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) envanterine dahil edildi. Bu önemli gelişme, emniyet ve jandarma teşkilatlarının hava gücünü önemli ölçüde artıracak.

Törenin ardından Bakan Yerlikaya ve beraberindeki heyet, T-70 genel maksat helikopteriyle ilk uçuşunu EGM Havacılık Daire Başkanlığına gerçekleştirdi. Uçuşa, 2 adet ATAK taarruz helikopteri de eşlik etti. Uçuş sonrası açıklamalarda bulunan Bakan Yerlikaya, AKSUNGUR İHA, ATAK taarruz helikopteri ve T-70 genel maksat helikopterinin envantere katılmasıyla emniyet ve jandarma teşkilatlarının hava filosunun daha da güçlendiğini vurguladı.

Bakan Yerlikaya, “Bu teslimatla beraber polis ve jandarma teşkilatımız daha etkin şekilde suç ve suçlularla mücadele edebilecek,” dedi. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a havacılık teşkilatına verdiği destekten dolayı şükranlarını sunarak, “Onun 2004 yılından sonra havacılık teşkilatına vermiş olduğu önem ve destek sayesinde bugünleri görebilmiş olduk, bundan dolayı da son derece bahtiyarız. Aynı zamanda TUSAŞ’a ve Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanımıza da teşekkür ediyoruz,” ifadelerini kullandı.

Bakan Yerlikaya, sözlerine şöyle devam etti: “Bugün gücümüze güç katmış oldular. Ben bugünkü teslimattan dolayı jandarma ve polis teşkilatımıza yeni araçların hayırlı olmasını temenni ediyorum. İyi günlerde, güzel günlerde kullansınlar.” Törende Bakan Yerlikaya’ya, İçişleri Bakan Yardımcıları Ali Çelik ve Kübra Güran Yiğitbaşı, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Ali Çardakcı ile Emniyet Genel Müdürü Mahmut Demirtaş da eşlik etti.

Bu önemli adım, Türkiye’nin savunma sanayii alanındaki yerli ve milli atılımlarının bir göstergesi olarak değerlendiriliyor. Emniyet teşkilatının hava gücünün artırılması, suç ve suçlularla mücadelede daha etkin bir rol oynamasına olanak sağlayacak. Kaynak: TRT Haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r