Goldman Sachs, 2024 yılının ilk çeyreğine ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. Bankanın net kârı, geçen yılın aynı dönemine kıyasla %19 artarak 5,63 milyar dolara yükseldi. 2023’ün ilk çeyreğinde 4,74 milyar dolar net kâr elde eden banka, bu performansıyla yatırımcılarını sevindirdi.
Hisse başına kâr (HBK) da önemli bir artış gösterdi. 2023’ün ilk çeyreğinde 14,12 dolar olan HBK, bu yılın aynı döneminde 17,55 dolara çıktı. Bu durum, Goldman Sachs hisselerine olan ilgiyi artırabilir ve yatırımcıların bankaya olan güvenini pekiştirebilir.
Gelir tarafında da olumlu gelişmeler yaşandı. Goldman Sachs’ın bu yılın ilk çeyreğindeki geliri, geçen yılın aynı dönemine göre %14 artarak 17,23 milyar dolara ulaştı. 2023’ün ilk çeyreğinde 15,06 milyar dolar gelir elde eden banka, gelirlerini artırarak güçlü bir performans sergiledi.
Goldman Sachs Üst Yöneticisi David Solomon, piyasa koşullarının dalgalanmasına rağmen ilk çeyrekte hissedarlar için güçlü bir performans sergilediklerini belirtti. Solomon, müşterilerin genel belirsizlik ortamında bankaya güvenmeye devam ettiğini vurgulayarak, jeopolitik ortamın karmaşıklığına dikkat çekti ve disiplinli risk yönetiminin önemini vurguladı.
Solomon, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Jeopolitik ortam hala oldukça karmaşık, bu nedenle disiplinli risk yönetimi, çalışma şeklimizin temelini oluşturmaya devam etmelidir.” Bu açıklama, Goldman Sachs’ın gelecekteki zorlu piyasa koşullarına karşı hazırlıklı olduğunu ve risk yönetimine odaklandığını gösteriyor.
Ek olarak, ABD’nin büyük bankalarından JPMorgan Chase, Wells Fargo ve Citigroup’un da yarın ilk çeyrek finansal sonuçlarını açıklaması bekleniyor. Bu açıklamalar, finans piyasaları için önemli bir gösterge olacak ve sektördeki genel eğilimler hakkında fikir verecektir.
[Kaynak: Habertürk](https://www.haberturk.com/goldmansachs-in-net-kri-yuzde-19-artti-3877044-ekonomi)
SAVUNMA SANAYİ
13 Nisan 2026EKONOMİ
13 Nisan 2026SAVUNMA SANAYİ
13 Nisan 2026GÜNDEM
13 Nisan 2026SAVUNMA SANAYİ
13 Nisan 2026GÜNDEM
13 Nisan 2026
1
Togg Bayilik Sistemine Geçiyor: İlk Etapta Beş İl Hedefte
4881 kez okundu
2
Ekonomist Eryılmaz’dan Kritik Piyasa Değerlendirmesi: Borsa İstanbul’da Baskı Sürüyor, Altın ve Gümüşte Dalgalanma Uyarısı
4279 kez okundu
3
Turizm Sektöründe 138 Milyon Lira Ceza
3465 kez okundu
4
BRICS+ Moda Zirvesi: Türk Modasının Küresel Etkisinin Artırılması
2929 kez okundu
5
Merkez Bankası Faiz Kararını Açıkladı: Politika Faizi İndirildi
2908 kez okundu