CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Anahtar Parti Genel Başkanı Yavuz Ağıralioğlu ile İstanbul’da bir araya geldi. Yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Özel, gündemdeki önemli konulara değindi ve erken seçim çağrısında bulundu.
Görüşmenin, eski TBMM Başkanı Hüsamettin Cindoruk’un cenaze töreni nedeniyle İstanbul’da gerçekleştiğini belirten Özel, toplantının hoş sohbet içinde geçtiğini ifade etti. Ancak, gündemin ağırlığına dikkat çekerek, İran’daki gelişmeler, Amerika ve İsrail’in İran’a yönelik operasyonları ve savaşın yarattığı küresel sorunlara değindi. Özellikle İran’da yaşanan olaylarda çocukların ve kadınların hayatını kaybetmesinin üzüntü verici olduğunu vurguladı.
Özel, konuşmasında erken seçim çağrısını yineledi. AK Parti’ye seslenerek, “Birinci partisiniz ya hadi, hodri meydan!” ifadelerini kullandı. Seçimlerin ertelenmesine yönelik eleştirilerde bulunan Özel, seçmenlerin iradesine saygı duyulması gerektiğini savundu. Anayasa’nın ara seçimleri zorunlu kıldığını hatırlatarak, bu konuda Meclis Başkanı ile görüşeceklerini ve sandığın milletin önüne gelmesini sağlamaya çalışacaklarını belirtti.
CHP ve Anahtar Parti arasında bir ittifak olup olmayacağına dair soruya yanıt veren Özel, “Kimse kimseye kapı kapatmaz.” dedi. Siyasi partilerin, milletin takdirini kazanmak için kendi durumlarını ve çözüm önerilerini sunması gerektiğini vurgulayan Özel, ittifakların seçim sath-ı mailine gelindiğinde millet tarafından zorlanabileceğini ifade etti.
Özel, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Hüsamettin Cindoruk’un cenaze töreninde kendisine selam vermediği yönündeki iddialara da açıklık getirdi. Kılıçdaroğlu’nun böyle bir tavrının olmadığını belirten Özel, cenaze ortamının kalabalık olması nedeniyle böyle bir durumun yaşanmış olabileceğini söyledi. Ayrıca, Kılıçdaroğlu ile ilişkilerinin normal seyrinde devam ettiğini ifade etti.
Kaynak: Habertürk
SAVUNMA SANAYİ
13 Nisan 2026EKONOMİ
13 Nisan 2026SAVUNMA SANAYİ
13 Nisan 2026GÜNDEM
13 Nisan 2026SAVUNMA SANAYİ
13 Nisan 2026GÜNDEM
13 Nisan 2026
1
Türk Savunma Sanayii Şirketleri, Dünyanın En Büyükleri Arasında Yükselişte
4340 kez okundu
2
Anahat Holding ve Gain Medya’ya Operasyon: Gözaltılar ve Kayyum Ataması
2011 kez okundu
3
Ahmet Çakar Hakkında MASAK Raporu: Milyonlarca Liralık Şüpheli Para Akışı İddiası
1971 kez okundu
4
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Türk Dünyası Vizyon Belgesi Açıklaması
1932 kez okundu
5
Konut Fiyatlarında 21 Ay Sonra Reel Artış Kaydedildi
1929 kez okundu