Erzurum Valisi Aydın Baruş, etkili olan kar yağışı nedeniyle kent genelinde bazı ilçelerde eğitime ara verildiğini duyurdu. Vali Baruş, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, özellikle belirtilen ilçelerde okulların tatil edildiğini ve kamu personelinin idari izinli sayılacağını bildirdi.
Vali Baruş’un açıklamasına göre, Erzurum’un Aziziye, Palandöken ve Yakutiye ilçelerinde kar yağışı nedeniyle eğitim öğretime ara verildi. Bu kapsamda, 29 Şubat Perşembe günü bu ilçelerde bulunan resmi ve özel anaokulları, ilkokullar, ortaokullar ve liselerde eğitim ve öğretime bir gün süreyle ara verildi. Ayrıca, aynı tarihte bu ilçelerde görev yapan hamile ve engelli kamu personeli de idari izinli sayılacak.
Vali Baruş, diğer ilçelerdeki eğitim durumu hakkında kararların ise kaymakamlıklar tarafından alınacağını belirtti. Bu durum, kar yağışının etkisinin ilçeden ilçeye farklılık göstermesi ve yerel yönetimlerin inisiyatif almasıyla ilgili. Vali Baruş, açıklamasının sonunda öğretmenlere ve öğrencilere iyi tatiller diledi.
Kar yağışı, Erzurum’da hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde düşüşler ve buzlanma gibi riskler nedeniyle yetkililer, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. Özellikle sürücülerin, kar lastiği kullanmaları ve trafik kurallarına uymaları önem arz ediyor. Ayrıca, olası olumsuz durumlara karşı tedbirli olunması ve yetkililerin açıklamalarının takip edilmesi gerekiyor.
Eğitime ara verilmesi kararı, öğrencilerin ve öğretmenlerin güvenliğini ön planda tutan bir önlem olarak değerlendiriliyor. Kar yağışının etkisinin azalması ve hava koşullarının düzelmesiyle birlikte, okulların yeniden açılması bekleniyor. Bu süreçte, öğrencilerin ve öğretmenlerin tatili verimli geçirmeleri ve dinlenmeleri hedefleniyor.
Erzurum Valiliği’nin açıklamaları ve gelişmeler, yerel ve ulusal basında yakından takip ediliyor. Vatandaşlar, güncel bilgilere ulaşmak için resmi kaynakları ve güvenilir haber platformlarını takip etmeye devam ediyor.
SAVUNMA SANAYİ
10 Haziran 2026EKONOMİ
10 Haziran 2026SAVUNMA SANAYİ
10 Haziran 2026GÜNDEM
10 Haziran 2026SAVUNMA SANAYİ
10 Haziran 2026GÜNDEM
10 Haziran 2026
1
Türk Savunma Sanayii Şirketleri, Dünyanın En Büyükleri Arasında Yükselişte
4927 kez okundu
2
Interpol ve Europol Tarafından Aranan Cinayet Şüphelisi Tunahan Çetkin Antalya’da Yakalandı
3432 kez okundu
3
Ankara Merkezli Ruhsuzlar Organize Suç Örgütü Operasyonu: 6 Tutuklama
3324 kez okundu
4
Bursa’da Tefecilik ve Yağma Operasyonunda 11 Tutuklama: Çiftçileri Hedef Alan Suç Örgütüne Darbe
3322 kez okundu
5
Uluslararası Seviyede Aranan Cinayet Şüphelisi Antalya’da Yakalandı: Interpol Listesindeki Çetkin Gözaltında
3322 kez okundu