Türkiye İş Bankası, tarım sektörüne yönelik önemli bir adım atarak, Kredi Garanti Fonu (KGF) iş birliğiyle Tarım Kefalet Destek Programı’nı hayata geçirdi. Bu program, tarım üreticilerinin finansman ihtiyaçlarını karşılamayı ve sürdürülebilir tarım uygulamalarını desteklemeyi amaçlıyor. Haber, İş Bankası’nın tarım sektörüne yönelik stratejik yaklaşımını ve KGF ile yapılan iş birliğinin önemini vurguluyor.
Programın temel amacı, tarımda verimliliği artırmak, modern üretim tekniklerini yaygınlaştırmak ve sürdürülebilir tarım uygulamalarını teşvik etmek. Bu kapsamda, bitkisel üretim ve hayvancılık alanlarında faaliyet gösteren üreticiler, programdan yararlanarak finansman ihtiyaçlarını karşılayabilecekler.
İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Sezgin Yılmaz, programın önemine dikkat çekerek, şunları belirtti: “Tarım hem dünyada hem de ülkemizde hayati öneme sahip. Bu nedenle gıda güvenliğini ve kırsal kalkınmayı sağlamaya yönelik her çaba çok kıymetli. KGF iş birliğiyle uygulamaya sunduğumuz Tarım Kefalet Destek Programının, tarım üreticilerinin finansmana erişimi için önemli bir hamle olduğuna inanıyoruz. Bu program ile çiftçilerimizi desteklerken; ülkemiz tarımının sürdürülebilir gelişimine katkı sağlamayı amaçlıyoruz.”
Yılmaz, İş Bankası’nın tarım sektörüne yönelik çalışmalarına da değinerek, “Ülkemizin dört bir yanında açtığımız tarım ihtisas şubelerimizle, çiftçilere yönelik zirai okuryazarlık eğitimlerimizle, teknolojik ve finansal çözümlerimizle ülkemizin tarımsal kalkınmasını desteklemeyi kararlılıkla sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu.
Bu program, İş Bankası’nın tarım sektörüne verdiği önemi gösterirken, aynı zamanda KGF ile yapılan iş birliğinin, üreticilere daha geniş finansman imkanları sunarak tarımsal üretimi desteklemesi açısından kritik bir rol oynayacak. İş Bankası’nın tarım ihtisas şubeleri, çiftçilere yönelik eğitimleri ve teknolojik çözümleri, programın başarısını destekleyecek önemli unsurlar arasında yer alıyor.
Kaynak: Habertürk
SAVUNMA SANAYİ
23 gün önceEKONOMİ
23 gün önceSAVUNMA SANAYİ
23 gün önceGÜNDEM
23 gün önceSAVUNMA SANAYİ
23 gün önceGÜNDEM
23 gün önce
1
Togg Bayilik Sistemine Geçiyor: İlk Etapta Beş İl Hedefte
3974 kez okundu
2
Ekonomist Eryılmaz’dan Kritik Piyasa Değerlendirmesi: Borsa İstanbul’da Baskı Sürüyor, Altın ve Gümüşte Dalgalanma Uyarısı
3356 kez okundu
3
Turizm Sektöründe 138 Milyon Lira Ceza
2540 kez okundu
4
BRICS+ Moda Zirvesi: Türk Modasının Küresel Etkisinin Artırılması
2007 kez okundu
5
Merkez Bankası Faiz Kararını Açıkladı: Politika Faizi İndirildi
1992 kez okundu