Kahramanmaraş, bugün öğle saatlerinde 4.7 büyüklüğünde bir depremle sarsıldı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, deprem saat 13:46’da meydana geldi ve merkez üssü Göksun ilçesi olarak belirlendi.
Depremin derinliği ise yaklaşık 10.4 kilometre olarak ölçüldü. İlk belirlemelere göre depremde herhangi bir can kaybı veya yaralanma yaşanmadığı bildirildi. Ancak, depremin etkisiyle bazı binalarda hafif hasarlar meydana gelmiş olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. Bölgedeki yetkililer, hasar tespit çalışmalarına başladı.
Deprem, çevre illerde de hissedildi. Özellikle Adana, Gaziantep, Şanlıurfa ve Malatya gibi illerde yaşayan vatandaşlar, sarsıntıyı hissettiklerini belirttiler. Depremin ardından bölgedeki vatandaşlar arasında kısa süreli bir panik yaşanırken, yetkililer vatandaşları sakin olmaya ve resmi açıklamaları takip etmeye çağırdı.
AFAD ve ilgili kurumlar, depremin ardından bölgedeki gelişmeleri yakından takip ediyor. Arama kurtarma ekipleri ve diğer görevliler, olası hasarları tespit etmek ve vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmalarını sürdürüyor. Depremin ardından artçı sarsıntıların meydana gelme ihtimaline karşı da vatandaşlar uyarıldı.
Bölgedeki gelişmeler anlık olarak takip ediliyor ve kamuoyuyla paylaşılıyor. Yetkililer, vatandaşların panik yapmaması ve resmi kaynaklardan yapılan açıklamaları dikkate alması gerektiğini vurguluyor. Depremle ilgili tüm gelişmeler, TRT Haber aracılığıyla kamuoyuna duyurulmaya devam edecek.
Kaynak: TRT Haber
SAVUNMA SANAYİ
17 Nisan 2026EKONOMİ
17 Nisan 2026SAVUNMA SANAYİ
17 Nisan 2026GÜNDEM
17 Nisan 2026SAVUNMA SANAYİ
17 Nisan 2026GÜNDEM
17 Nisan 2026
1
Türkiye’den Kakao İhracatında Rekor: 5 Yılda %114,7 Artış
131 kez okundu
2
Donald Trump’tan Küresel Ticarete Yeni Darbe: Tarifeler %15’e Yükseldi
125 kez okundu
3
Türkiye Otomotiv Pazarı Rekor Kırıyor: Yatırımlar Artarak Devam Edecek
108 kez okundu
4
Altın Fiyatları Denge Arayışında: Rekor Sonrası Dalgalanma ve Gelecek Beklentileri
106 kez okundu
5
Sağlık Bakanı Memişoğlu’ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Tıp Bayramı’nda ‘El-Kanun fi’t-Tıbb’ Hediyesi
101 kez okundu