Terör örgütü PKK’ya yönelik fesih çağrısının birinci yıl dönümünde, Abdullah Öcalan’ın yeni mesajı kamuoyuyla paylaşılacak. DEM Parti, İmralı’dan gelen bu önemli mesajı duyurmak üzere Ankara’da özel bir etkinlik düzenleyecek. Etkinlik kapsamında, Öcalan’ın yeni mesajı Pervin Buldan ve Veysi Aktaş tarafından okunacak.
Geçtiğimiz yıl 27 Şubat’ta Abdullah Öcalan, terör örgütü PKK’ya silah bırakma ve şiddete son verme çağrısında bulunmuştu. Bu çağrı, Türkiye’nin terör sorununa çözüm arayışında önemli bir dönüm noktası olarak değerlendirilmişti. DEM Parti, Öcalan’ın bu tarihi çağrısının birinci yıl dönümünde, sürece ilişkin yeni bir mesajı kamuoyuna duyuracak.
Etkinlik, bugün saat 11.00’de Ankara’da gerçekleştirilecek. Parti heyeti, İmralı’nın 27 Şubat çağrısının yıl dönümünde basın açıklaması yapacak. Bu açıklama ile birlikte, Öcalan’ın yeni mesajı kamuoyuna aktarılacak. Mesajın içeriği, Türkiye’nin terör sorununa çözüm arayışlarına ve bölgedeki siyasi gelişmelere ışık tutması bekleniyor.
Öcalan’ın mesajını okuyacak isimler arasında Pervin Buldan ve Veysi Aktaş yer alıyor. Veysi Aktaş, İmralı’da Öcalan ile birlikte kalan mahkumlardan biriydi ve geçtiğimiz yıl temmuz ayında tahliye edilmişti. Mesaj, Pervin Buldan tarafından Türkçe, Veysi Aktaş tarafından ise Kürtçe olarak okunacak. Bu durum, mesajın geniş bir kitleye ulaşmasını sağlamak amacıyla atılmış önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
Bu etkinlik, Türkiye’nin terörle mücadelesi ve barış sürecine ilişkin önemli gelişmelere sahne olabilir. Öcalan’ın yeni mesajının içeriği, bölgedeki siyasi dengeleri etkileyebilecek ve çözüm sürecine yönelik yeni umutlar yeşertebilecek nitelikte olabilir. Kamuoyu, mesajın içeriğini ve yaratacağı etkileri merakla bekliyor.
Kaynak: Habertürk
SAVUNMA SANAYİ
24 gün önceEKONOMİ
24 gün önceSAVUNMA SANAYİ
24 gün önceGÜNDEM
24 gün önceSAVUNMA SANAYİ
24 gün önceGÜNDEM
24 gün önce
1
Türk Savunma Sanayii Şirketleri, Dünyanın En Büyükleri Arasında Yükselişte
3453 kez okundu
2
Anahat Holding ve Gain Medya’ya Operasyon: Gözaltılar ve Kayyum Ataması
1099 kez okundu
3
Ahmet Çakar Hakkında MASAK Raporu: Milyonlarca Liralık Şüpheli Para Akışı İddiası
1070 kez okundu
4
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Türk Dünyası Vizyon Belgesi Açıklaması
1032 kez okundu
5
Konut Fiyatlarında 21 Ay Sonra Reel Artış Kaydedildi
1024 kez okundu