Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ülkü Ocakları’nı ‘Türk-İslam ülküsünün fikir ve aksiyon merkezi’ olarak tanımlayarak, gençlerin hem ilim hem de irfan sahibi bireyler olarak yetişmesi gerektiğini vurguladı. Bahçeli, yaptığı konuşmada Türk-İslam medeniyetinin zengin tarihsel birikimine dikkat çekerek, Batı’daki bilimsel gelişmelerin benzerlerinin, asırlar önce Türk-İslam düşünürleri tarafından ortaya konulduğunu ifade etti.
Konuşmasında adalet, ahlak ve hakikat kavramlarına özel bir önem veren Bahçeli, ‘Güçsüz adalet aciz, adaletsiz güç zulümdür’ değerlendirmesinde bulundu. Günümüzde insani değerlerde yaşanan aşınmaya dikkat çeken Bahçeli, Türk gençliğinin dirayetli, donanımlı ve inançlı bir şekilde yeni yüzyıla hazırlanması gerektiğini belirtti. Gençlere yönelik olarak uyuşturucu, şiddet, kumar ve dijital bağımlılıkla mücadele etme çağrısında bulunan Bahçeli, sosyal ve kültürel çalışmaların artırılması gerektiğini ifade etti.
Orta Doğu’daki gelişmelere de değinen Bahçeli, ABD ve İsrail’in İran’a yönelik askeri operasyonlarını ‘haksız ve hukuksuz’ olarak nitelendirdi. Bu tür saldırıların küresel bir savaşa dönüşme riskine dikkat çeken Bahçeli, zincirleme çatışmaların derhal durdurulması çağrısında bulundu. Türkiye’nin bu süreçte sağduyulu ve soğukkanlı bir diplomasi yürütmesi gerektiğini belirten Bahçeli, milli güvenliğin korunması için her türlü tedbirin alınmasının önemine işaret etti.
Bahçeli, Ülkücü hareketin ‘milli birlik ve kardeşlik’ anlayışıyla yoluna devam edeceğini vurgulayarak, ‘Türk ve Türkiye Yüzyılı’ hedefi doğrultusunda eğitimli, ahlaklı ve uzman kadrolara ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Konuşmasını Ramazan ayının İslam alemi ve Türkiye için hayırlara vesile olması temennisiyle tamamlayan Bahçeli, gençlere ve ülkeye yönelik önemli mesajlar verdi.
Öte yandan, Sultangazi’de yaşanan silahlı saldırı olayı da gündeme geldi. DHA’nın haberine göre, otomobille sokağa giren şüpheliler, kaldırımda oturanlara ateş açtı. Saldırı sırasında çevredekiler panikle kaçarken, bir seyyar satıcının soğukkanlı tavrı dikkat çekti.
Kaynak: Habertürk (AA ve DHA kaynaklı haberler kullanılmıştır.)
SAVUNMA SANAYİ
17 Temmuz 2026EKONOMİ
17 Temmuz 2026SAVUNMA SANAYİ
17 Temmuz 2026GÜNDEM
17 Temmuz 2026SAVUNMA SANAYİ
17 Temmuz 2026GÜNDEM
17 Temmuz 2026
1
Türk Savunma Sanayii Şirketleri, Dünyanın En Büyükleri Arasında Yükselişte
5235 kez okundu
2
Interpol ve Europol Tarafından Aranan Cinayet Şüphelisi Tunahan Çetkin Antalya’da Yakalandı
3883 kez okundu
3
Çölyak Hastalığı: Yaşam Boyu Glutensiz Diyet Mücadelesi ve Yanıltıcı Yaklaşımlara Dikkat
3644 kez okundu
4
Ankara Merkezli Ruhsuzlar Organize Suç Örgütü Operasyonu: 6 Tutuklama
3639 kez okundu
5
Uluslararası Seviyede Aranan Cinayet Şüphelisi Antalya’da Yakalandı: Interpol Listesindeki Çetkin Gözaltında
3636 kez okundu