Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ülkü Ocakları’nı ‘Türk-İslam ülküsünün fikir ve aksiyon merkezi’ olarak tanımlayarak, gençlerin hem ilim hem de irfan sahibi bireyler olarak yetişmesi gerektiğini vurguladı. Bahçeli, yaptığı konuşmada Türk-İslam medeniyetinin zengin tarihsel birikimine dikkat çekerek, Batı’daki bilimsel gelişmelerin benzerlerinin, asırlar önce Türk-İslam düşünürleri tarafından ortaya konulduğunu ifade etti.
Konuşmasında adalet, ahlak ve hakikat kavramlarına özel bir önem veren Bahçeli, ‘Güçsüz adalet aciz, adaletsiz güç zulümdür’ değerlendirmesinde bulundu. Günümüzde insani değerlerde yaşanan aşınmaya dikkat çeken Bahçeli, Türk gençliğinin dirayetli, donanımlı ve inançlı bir şekilde yeni yüzyıla hazırlanması gerektiğini belirtti. Gençlere yönelik olarak uyuşturucu, şiddet, kumar ve dijital bağımlılıkla mücadele etme çağrısında bulunan Bahçeli, sosyal ve kültürel çalışmaların artırılması gerektiğini ifade etti.
Orta Doğu’daki gelişmelere de değinen Bahçeli, ABD ve İsrail’in İran’a yönelik askeri operasyonlarını ‘haksız ve hukuksuz’ olarak nitelendirdi. Bu tür saldırıların küresel bir savaşa dönüşme riskine dikkat çeken Bahçeli, zincirleme çatışmaların derhal durdurulması çağrısında bulundu. Türkiye’nin bu süreçte sağduyulu ve soğukkanlı bir diplomasi yürütmesi gerektiğini belirten Bahçeli, milli güvenliğin korunması için her türlü tedbirin alınmasının önemine işaret etti.
Bahçeli, Ülkücü hareketin ‘milli birlik ve kardeşlik’ anlayışıyla yoluna devam edeceğini vurgulayarak, ‘Türk ve Türkiye Yüzyılı’ hedefi doğrultusunda eğitimli, ahlaklı ve uzman kadrolara ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Konuşmasını Ramazan ayının İslam alemi ve Türkiye için hayırlara vesile olması temennisiyle tamamlayan Bahçeli, gençlere ve ülkeye yönelik önemli mesajlar verdi.
Öte yandan, Sultangazi’de yaşanan silahlı saldırı olayı da gündeme geldi. DHA’nın haberine göre, otomobille sokağa giren şüpheliler, kaldırımda oturanlara ateş açtı. Saldırı sırasında çevredekiler panikle kaçarken, bir seyyar satıcının soğukkanlı tavrı dikkat çekti.
Kaynak: Habertürk (AA ve DHA kaynaklı haberler kullanılmıştır.)
SAVUNMA SANAYİ
25 gün önceEKONOMİ
25 gün önceSAVUNMA SANAYİ
25 gün önceGÜNDEM
25 gün önceSAVUNMA SANAYİ
25 gün önceGÜNDEM
25 gün önce
1
Türk Savunma Sanayii Şirketleri, Dünyanın En Büyükleri Arasında Yükselişte
3484 kez okundu
2
Anahat Holding ve Gain Medya’ya Operasyon: Gözaltılar ve Kayyum Ataması
1128 kez okundu
3
Ahmet Çakar Hakkında MASAK Raporu: Milyonlarca Liralık Şüpheli Para Akışı İddiası
1101 kez okundu
4
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Türk Dünyası Vizyon Belgesi Açıklaması
1061 kez okundu
5
Konut Fiyatlarında 21 Ay Sonra Reel Artış Kaydedildi
1053 kez okundu