Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son değerlendirmelerine göre, Türkiye genelinde hava durumu değişkenlik gösterecek. Ülkenin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu olması beklenirken, bazı bölgelerde yağışlar etkili olacak. Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Sinop çevrelerinde yağmur yağışı öngörülüyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu ile Amasya, Tokat, Sivas, Erzincan ve Van çevreleri ile Kayseri ve Niğde’nin doğusunda ise karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Diğer bölgelerde ise havanın az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.
Gece ve sabah saatlerinde hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte özellikle Marmara ile iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayları görülecek. Bu durumla birlikte sis ve pus hadiseleri de bekleniyor. Bu nedenle, ulaşımda ve günlük hayatta olası olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekiyor. Özellikle Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun yüksek kar örtüsüne sahip eğimli kesimlerinde çığ tehlikesi riski devam ediyor. Bu bölgelerde yaşayan vatandaşların ve bu güzergahlardan geçecek olanların dikkatli olmaları, yetkililerin uyarılarını takip etmeleri önem arz ediyor. Aynı zamanda, kar erimesi nedeniyle de tehlike oluşabileceği uyarısı yapılıyor.
Hava sıcaklıkları konusunda ise batı kesimlerde 1 ila 3 derece artış beklenirken, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik öngörülmüyor. Bu durum, özellikle batı bölgelerde yaşayanlar için daha ılıman bir hava anlamına geliyor. Ancak, genel olarak soğuk hava koşullarının etkili olacağı ve özellikle iç ve doğu bölgelerde hissedilir derecede soğukların yaşanacağı tahmin ediliyor.
Bu arada, haberin dışında, Adana’da yaşanan bir olay dikkat çekti. Zorlu bir doğum süreci geçiren bir kedi, sahibi tarafından veteriner kliniğine götürüldü. İlk etapta iki yavrusunu kaybeden kedi, sezaryen yöntemiyle diğer üç yavrusunu sağlıklı bir şekilde dünyaya getirdi. Bu sevindirici haber, hayvanseverler arasında büyük sevinç yarattı.
**Kaynak:** HaberTürk (https://www.haberturk.com/son-dakika-meteoroloji-duyurdu-sicaklik-artiyor-3865865)
SAVUNMA SANAYİ
17 Temmuz 2026EKONOMİ
17 Temmuz 2026SAVUNMA SANAYİ
17 Temmuz 2026GÜNDEM
17 Temmuz 2026SAVUNMA SANAYİ
17 Temmuz 2026GÜNDEM
17 Temmuz 2026
1
Türk Savunma Sanayii Şirketleri, Dünyanın En Büyükleri Arasında Yükselişte
5235 kez okundu
2
Interpol ve Europol Tarafından Aranan Cinayet Şüphelisi Tunahan Çetkin Antalya’da Yakalandı
3883 kez okundu
3
Çölyak Hastalığı: Yaşam Boyu Glutensiz Diyet Mücadelesi ve Yanıltıcı Yaklaşımlara Dikkat
3644 kez okundu
4
Ankara Merkezli Ruhsuzlar Organize Suç Örgütü Operasyonu: 6 Tutuklama
3638 kez okundu
5
Interpol ve Europol Tarafından Aranan Cinayet Şüphelisi Tunahan Çetkin Antalya’da Yakalandı
3636 kez okundu