İran’da, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin helikopter kazasında hayatını kaybetmesinin ardından, yeni lider seçimi süreci devam ederken, geçici liderlik konseyi belirlendi. İran devlet televizyonunun aktardığına göre, Devletin Maslahatını Teşhis Konseyi üyesi Muhsin Dehnevi, bu önemli gelişmeyi duyurdu.
Geçici liderlik konseyi, Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Yargı Erki Başkanı Gulamhüseyn Muhsini Ejei ve önde gelen din adamlarından Ayetullah Arafi’den oluşuyor. Yeni lider seçilene kadar, Veliyy-i Fakih makamının görevleri bu üç isim tarafından ortaklaşa yürütülecek. Bu karar, İran’ın siyasi istikrarını koruma ve yönetim boşluğunu engelleme amacı taşıyor.
Ayetullah Arafi’nin konseydeki yer alması, dini liderlik yapısının önemini bir kez daha ortaya koyuyor. Arafi, Anayasayı Koruyucular Konseyi ve Uzmanlar Meclisi üyesi olarak da görev yapıyor. Bu pozisyonları, onun ülkenin siyasi ve dini hayatındaki etkisini daha da güçlendiriyor.
Bu geçici düzenleme, İran’ın geleceği için kritik bir döneme işaret ediyor. Yeni liderin seçimi süreci, ülkenin iç ve dış politikalarını doğrudan etkileyecek önemli kararları da beraberinde getirecek. Seçimlerin ne zaman yapılacağı ve yeni liderin kim olacağı ise merak konusu. Geçici konseyin, bu süreçte ülkeyi yönetme ve istikrarı sağlama sorumluluğu bulunuyor.
Bu gelişme, İran’daki siyasi arenada dengelerin nasıl şekilleneceğine dair ipuçları veriyor. Geçici liderlik konseyinin alacağı kararlar ve atacağı adımlar, ülkenin geleceği açısından belirleyici olacak. Uluslararası toplum da bu gelişmeleri yakından takip ediyor.
SAVUNMA SANAYİ
17 Temmuz 2026EKONOMİ
17 Temmuz 2026SAVUNMA SANAYİ
17 Temmuz 2026GÜNDEM
17 Temmuz 2026SAVUNMA SANAYİ
17 Temmuz 2026GÜNDEM
17 Temmuz 2026
1
Interpol ve Europol Tarafından Aranan Cinayet Şüphelisi Tunahan Çetkin Antalya’da Yakalandı
3883 kez okundu
2
Çölyak Hastalığı: Yaşam Boyu Glutensiz Diyet Mücadelesi ve Yanıltıcı Yaklaşımlara Dikkat
3644 kez okundu
3
Interpol ve Europol Tarafından Aranan Cinayet Şüphelisi Tunahan Çetkin Antalya’da Yakalandı
3636 kez okundu
4
Uluslararası Seviyede Aranan Cinayet Şüphelisi Antalya’da Yakalandı: Interpol Listesindeki Çetkin Gözaltında
3634 kez okundu
5
Bursa’da Tefecilik ve Yağma Operasyonunda 11 Tutuklama: Çiftçileri Hedef Alan Suç Örgütüne Darbe
3633 kez okundu